belgijski f-16 Svet24.si

Lavrov zopet grozi: "Zahod se igra z ognjem!"

bagr Svet24.si

Jure je po nevesto prišel kar z bagrom

sdv-udba Necenzurirano

Strašijo nas z Udbo, sami pa so izumili tajno ...

tina gaber robert golob m24 Reporter.si

Konec medenega leta v golobnjaku: revizija prvega ...

pogacar roglic Ekipa24.si

Pogačarja 'obtožili', da ni čestital Rogliču, ...

Voditeljska ekipa Petra Rupnik, Simon Rosc in Milena Novak Odkrito.si

Svet24TV: »Vsako uro terjamo odgovore!«

roglic doncic Ekipa24.si

Roglič navdušil tudi Luko Dončića! Glejte to ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Osilnica najboljša v Sloveniji

Piše: R.K.

Čas objave:
20.09.2021 12:41

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Ajda Vesel.

SVET NA KRKI
V Sindikatu policistov Slovenije so na ustavno sodišče v skladu za napovedmi vložili pobudo za presojo ustavnosti vladnega odloka, ki s 1. oktobrom za zaposlene v državni upravi uvaja pogoj prebolelosti ali cepljenja (PC). Vložitev pobude za ustavno presojo so napovedali tudi v drugih sindikatih, ki zastopajo zaposlene v državni upravi.

Na Osrednjem vadišču Slovenske vojske Postojna na Počku danes začenjajo usposabljanje kontrolorji združenih ognjev Slovenske vojske. Urjenje, ki bo potekalo do petka, se bo odvijalo ob podpori letalstva Slovenske vojske in zavezniškega letala L-39 ter bo potekalo tudi na območju Kamniško-Savinjskih Alp, Mirnske doline ter v okolici Kočevja.

KRKA DOMA
V nasprotju s četrtkovim zapisnikom skupščina krške papirnice Vipap Videm ni podprla dokapitalizacije družbe, ki bi jo izvedli še ta teden. Notar Miro Košak je v petek objavil popravek notarskega zapisnika in tudi iz uprave so sporočili, da lastnik predlogov o dokapitalizaciji ni podprl. Zaposleni tako ostajajo v negotovosti.Z enim odmerkom cepiva proti covidu-19 je pri nas po podatkih vlade cepljenih 52 odstotkov oseb. Z vsemi odmerki cepiva pa je bilo cepljenih 46 odstotkov celotne populacije. Občine z najvišjim deležem cepljenih oseb z enim odmerkom so Osilnica s 70 odstotki, Idrija z 62 odstotki  ter Log-Dragomer, Jezersko in ravne na Koroškem s 60,5 odstotki.

Občina Mokronog-Trebelno se je konec leta 2014 pridružila pobudi Mreža postajališč za avtodome po Sloveniji, s katero želijo vključene občine zagotoviti vsaj po eno lokacijo, primerno za postanek in raziskovanje, v svoji občini. V Mokronogu so se odločili, da avtodomarje sprejmejo na urejenem parkirišču pri gasilskem domu. Gradbena dela za postajališče za štiri avtodome ter tehnična oprema je občino stalo nekaj manj kot 90.000 evrov, hkrati pa so pri gasilskem domu naredili še plato z obrobo za shranjevanje posipne soli in peska za zimsko službo, preplastili cesto vzdolž postajališča in na zgradili kanalizacijo in potrebno vodovodno in elektro infrastrukturo.
 

Osrednja informativna oddaja, 20.9.2021