belgijski f-16 Svet24.si

Lavrov zopet grozi: "Zahod se igra z ognjem!"

bagr Svet24.si

Jure je po nevesto prišel kar z bagrom

sdv-udba Necenzurirano

Strašijo nas z Udbo, sami pa so izumili tajno ...

tina gaber robert golob m24 Reporter.si

Konec medenega leta v golobnjaku: revizija prvega ...

pogacar roglic Ekipa24.si

Pogačarja 'obtožili', da ni čestital Rogliču, ...

prevc in sin Njena.si

Peter Prevc pokazal oba sinova

roglic doncic Ekipa24.si

Roglič navdušil tudi Luko Dončića! Glejte to ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Otroci v Birčni vasi bodo varnejši

Piše: R.K.

Čas objave:
20.04.2022 13:02

Podružnična osnovna šola Osilnica bo v prihodnjem šolskem letu znova zaprla svoja vrata, saj za jesen v prvi razred ni vpisan noben otrok, otroci, ki šolo obiskujejo letos, pa bodo odšli v matično osnovno šolo Fara v občini Kostel. Premalo otrok v osilniški občini je po besedah županje Alenke Kovač posledica tega, kar opozarja že vseskozi, to je, da imajo v občini premalo delovnih mest in da se posledično mladi izseljujejo v mesta.

SVET NA KRKI

Prvi dan predčasnega glasovanja pred nedeljskimi državnozborskimi volitvami je glasovalo 35.754 volivcev oziroma 2,1 odstotka volilnih upravičencev. To je trikrat več kot prvi dan predčasnega glasovanja pred štirimi leti, ko je glas oddalo 0,68 odstotka volilnih upravičencev.

Konvoj šestih tovornjakov v spremstvu Rdečega križa Slovenije je konec preteklega tedna dostavil humanitarno pomoč za prizadete prebivalce Ukrajine. Pomoč so dostavili v logistični center Rdečega križa Ukrajine v Užgorodu na zahodu Ukrajine, od tod pa so jo še isti dan razdelili prebivalcem Ukrajine, so danes sporočili iz Rdečega križa.

KRKA DOMA

Novomeški župan Gregor Macedoni in direktor ljubljanskega gradbenega podjetja CVP Robert Kuzman sta v Birčni vasi podpisala pogodbo za prenovo prvega nekaj manj kot 700-metrskega odseka tamkajšnje državne ceste. Naložba bo stala nekaj več kot 1,16 milijona evrov. Država bo za prenovo dokaj prometnega cestnega odseka med podružnično Osnovno šolo Birčna vas in podvozom pod železniško progo prispevala glavnino denarja oz. nekaj več kot 930.000 evrov. Razliko bo pokrila Mestna občina Novo mesto, je ob podpisu navedel Macedoni. Terenska dela bodo obsegala prenovo regionalne ceste z ureditvijo pločnika, cestne razsvetljave, dveh avtobusnih postajališč, obračališča, dostopnih poti in navezav na lokalne ceste. Končati jih nameravajo v začetku prihodnjega leta, ko naj bi uredili tudi parkirišča in vodni odtok v šolski okolici. Po končanju navedenih del bo sledil še drugi del naložbe s prenovo preostalega cestnega odseka in prenovo ter širitvijo omenjenega podvoza pod železniško progo Novo mesto-Metlika. Projekt še pripravljajo in ga cenovno še niso ovrednotili, je še dejal Macedoni.

Podružnična osnovna šola Osilnica bo v prihodnjem šolskem letu znova zaprla svoja vrata, saj za jesen v prvi razred ni vpisan noben otrok, otroci, ki šolo obiskujejo letos, pa bodo odšli v matično osnovno šolo Fara v občini Kostel. Premalo otrok v osilniški občini je po besedah županje Alenke Kovač posledica tega, kar opozarja že vseskozi, to je, da imajo v občini premalo delovnih mest in da se posledično mladi izseljujejo v mesta. Županja verjame tudi, da se bo v občino do prihodnjega šolskega leta v občino preselila še kakšna družina, pri čemer računa predvsem na nova delovna mesta, ki bodo ustvarjena z odprtjem doma starejših v Osilnici. Otroci, ki šolo obiskujejo letos, pa bodo odšli v matično osnovno šolo Fara v občini Kostel.

Osrednja informativna oddaja, 20.4.2022