profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Pijan 25-letnik brez vozniške poškodoval policista

Piše: Radio Krka

Čas objave:
03.08.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Slovenski Košarkarji nadaljujejo pohod proti olimpijski medalji. V četrtfinalu so premagali Nemčijo s 94:70, njihov naslednji tekmec v četrtek pa bo zmagovalec dvoboja med Francijo in Italijo.

Zgodovinski vročinski val na Balkanu, posebej v Grčiji, po več kot tednu dni ne popušča. V osrednji Grčiji in na Peloponezu naj bi se temperature še vsaj do petka vsak dan povzpele do 46 stopinj Celzija. Obenem na območju še naprej pustošijo požari. Z njimi se med drugim spopadajo v Severni Makedoniji, ki ji je pomoč že ponudila Slovenija.

KRKA DOMA:
Že zjutraj se odvijala drama na naših cestah. Pri počivališču Starine so novomeški policisti nekaj pred pol šesto uro ustavljali voznika, ki signalov ni upošteval, pač pa s pospešeno hitrostjo vijugal po vozišču. Na pomoč sta prišla še dva prometna policista, ki sta sužbeno vozilo ustavila na Andrijaničevi cestiin izstopila, da bi, če bi bilo potrebno, uporabila sredstvo za prisilno ustavljanje vozil. V tem je ta voznik pripeljal z veliko hitrostjo, trčil v robnik, izgubil oblast nad vozilom, bočno drsel in čelno trčil v policijsko vozilo, kjer sta stala policista. Eden od poškodovanih policistov je ostal ukleščen pod vozilom in je utrpel hude telesne poškodbe, drugi je lažje poškodovan. Povzročitelj, 25-letnik z območja Krškega, ki je bil pijan in brez vozniške, je stari znanec policistov, ki so ga obravnavali že 33-krat. Podrobneje o tem, pa tudi tukaj.

V Beli krajini, kjer so po zaslugi omejenosti gibanja ob epidemiji covida-19 in turističnih bonov lani zabeležili rekorden turistični obisk, pričakujejo, da bo ta v primerjavi z lanskim sezonsko nekoliko nižji, a še vedno izdatnejši kot v sezonah pred epidemijo. Za razliko od lani je med turisti več tujcev, največ iz Nemčije in Nizozemske. Podobno kot lani pa tudi letos največ gostov v Belo krajino prihaja zaradi oddiha v mirnem okolju, dejavnega turizma in območnega raziskovanja. Najbolj zasedeni so nastanitveni objekti ob Kolpi.

Slovenska rekorderka Anita Horvat, sicer letošnja športnica leta v Trebnjem, je v atletskih kvalifikacijah v Tokiu v teku na 400 metrov zasedla 28. mesto. V prvi od šestih kvalifikacijskih skupin je bila šesta, po teku pa povedala, da je skušala dati vse od sebe, a ji ni povsem uspelo.

Osrednja informativna oddaja, 3.8.2021

Krka ob enih