stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Šolski center Novo mesto odpira svoja vrata

Piše: R.K.

Čas objave:
21.11.2023 12:29

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Pijan mladoletnik trčil v drevo ; Šolski center Novo mesto odpira svoja vrata

SVET NA KRKI

Državni zbor je začel obravnavo predloga državnih proračunov za prihodnji dve leti. Državna sekretarka na finančnem ministrstvu Saša Jazbec je ob njuni predstavitvi spomnila na avgustovske poplave ter dejala, da so zahtevale prilagoditev proračunske porabe, ki je bila takrat v grobem že zakoličena. Vseeno sta razvojno naravnana, je zagotovila.

Nepričakovano močno neurje, ki je zjutraj zajelo Zadar, je poplavilo več delov tega dalmatinskega obmorskega mesta. Med 7. in 8. uro zjutraj je padlo 50 milimetrov padavin, kar je enako količini, ki sicer v jesenskem času pade v celem mesecu.

KRKA DOMA

Včeraj zvečer so policisti prejeli obvestilo o prometni nesreči v Zagorici pri Dobrniču, ki se je zgodila nekaj po 20. uri. Voznik osebnega avtomobila, mladoletnik iz Trebnjega brez veljavnega vozniškega dovoljenja, je zaradi nepravilne smeri vožnje izgubil nadzor nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Mladoletnik, ki se v nesreči ni poškodoval, je preizkus alkoholiziranosti opravil z rezultatom 1,15 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka. Policisti so mu odvzeli vozilo, zaradi številnih kršitev pa bodo proti njemu vložili obdolžilni predlog. V istem dnevu so na območju Policijske postaje Sevnica, policisti med kontrolo prometa ustavili voznico Peugeoja zaradi nezanesljive vožnje. Ugotovili so, da kršiteljica nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so ji odredili hitri test za ugotavljanje prisotnosti prepovedanih drog. Test je bil pozitiven, vendar je 33-letna kršiteljica odklonila strokovni pregled. Policisti so ji zasegli vozilo in zoper njo vložili obdolžilni predlog.

Šolski center Novo mesto bo jutri v Dvorani Leona Štuklja pripravil dan odprtih vrat. Njegov osnovni namen je predstaviti zanimivost posameznega programa in  prikazati možnost zaposlitve, je povedal direktor Šolskega centra Novo mesto Matej Forjan. Dodal je, da bodo bodoči dijaki spoznali prednosti izobraževanja pri njih, praktično pa jim bodo prikazali tudi posamezna strokovna področja. Matej Forjan dodaja.

Trenutno so na Šolskem centru Novo mesto polni vsi programi srednjega strokovnega izobraževanja in tehniške gimnazije ter nekateri programi srednjega poklicnega izobraževanja.

Dan odprtih vrat bo jutri od 11. do 18. ure v novomeški Športni dvorani Leona Štuklja.

Osrednja informativna oddaja 21.11.2023