pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Pijan voznik začetnik povzročil nesrečo

Piše: R.K.

Čas objave:
28.11.2023 12:30

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Pijan voznik začetnik povzročil nesrečo; V naselju Trate se pritožujejo zaradi prahu in hrupa

SVET NA KRKI

Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje in Pedagoški inštitut bosta danes predstavila rezultate mednarodne raziskave državljanske vzgoje in izobraževanja ICCS 2022, ki preverja dosežke učencev na področju državljanske vednosti v 8. razredu osnovne šole. Namen raziskave je ugotoviti, kako se mladi po svetu pripravljajo na aktivno državljanstvo.

Državni zbor bo danes sklenil redno novembrsko sejo. Poslanci bodo med drugim obravnavali predlog novele zakona o varstvu okolja, ki so ga v Državnem Zboru konec septembra vložile nevladne organizacije in predvideva izenačitev standardov za sosežigalnice in sežigalnice, ter predlog deklaracije o trenutnih razmerah na območju Palestina in Izraela.

KRKA DOMA

Brežiški policisti so bili včeraj okoli 21.30 obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v Čatežu ob Savi. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 18-letni voznik začetnik, ki je zaradi nepravilnega prehitevanja najprej trčil v avtomobil 44-letne voznice, ki je vozila pred njim, potem pa izgubil oblast nad vozilom in trčil v drevo. Vozniku začetniku, ki je v vozilu prevažal potnika in je kazal očitne znake alkoholiziranosti so odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. V nesreči ni bil nihče poškodovan. 18-letnika čaka kazen. V istem dnevu nekaj pred 13. uro pa je občan policiste obvestil, da naj bi pred prodajalno v Brežicah dve tujki, ki sta se izdajali za gluhonemi osebi, pobirali prostovoljne prispevke. Občan jima je nameraval izročiti nekaj kovancev, ko je iskal drobiž pa mu je ena od njiju iz rok vzela bankovec za 50 evrov in pobegnili. Tujki so izsledili na območju Gržeče vasi v avtomobilu registrskih oznak Litve. Tujke čaka kazen.

Naselje Trate v Kočevju se sooča z motnjami, ki jih povzroča obrat za proizvodnjo lesnih peletov podjetja Marumi Group International. Prebivalce, združene v civilni iniciativi Borci za Trato, motita hrup in prah iz obrata, ki deluje na robu industrijske cone Lik. Inšpektorat RS za okolje in energijo je opravil nadzor in ugotovil, da kurilna naprava za proizvodnjo električne energije in toplote ne presega dovoljenih emisij, vendar linija za proizvodnjo peletov izpušča emisije v zrak ter povzroča okoljsko obremenitev zaradi hrupa. Civilna iniciativa že dlje časa opozarja občino in podjetje na te težave, vendar se doslej ni veliko premaknilo. Marumi Group International se zaveda težav in načrtuje selitev najbolj motečega dela proizvodnje na drugo lokacijo, o čemer poteka pogovor z občino Kočevje. Podjetje namerava izvesti dodatne ukrepe za zmanjšanje hrupa, vključno z postavitvijo protihrupne stene. Lastnik podjetja pa poudarja, da za obratovanje ne potrebujejo okoljevarstvenega dovoljenja, kar je potrdil tudi inšpektorat.

Osrednja informativna oddaja 28.11.2023