stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Pod vplivom drog je pretihotapil tujce

Piše: R.K.

Čas objave:
19.12.2023 13:23

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Pod vplivom drog je pretihotapil tujce; Prenovljena Lekarna Trnje

SVET NA KRKI

V organizaciji Odvetniške zbornice Slovenije danes poteka že trinajsti dan odvetniške pravne pomoči pro bono. Častni pokrovitelj letošnje akcije je varuh človekovih pravic Peter Svetina. Ta poudarja, da je za zagotovitev dostopnosti prebivalcev do ustrezne pravne pomoči treba storiti več in da bi bila nujna tudi prevetritev zakonskih določil.

Sarajevo je po onesnaženosti zraka danes na vrhu seznama najbolj onesnaženih mest na svetu, ki ga pripravlja švicarsko podjetje IQAir. Indeks onesnaženosti zraka je dopoldne po podatkih portala IQAir znašal 239, kar ga uvršča v kategorijo zelo nezdravega zraka. Med prvo deseterico sta danes uvrstili tudi srbska in makedonska prestolnica.

KRKA DOMA

Minuli ponedeljek so uradno odprli prenovljeno Lekarno Brežice, enoto Trnje, ki deluje že 20 let na naslovu Trdinova ulica 1. Prenova je del največjega investicijskega cikla Javnega zavoda Lekarna Brežice, ki obsega tudi gradnjo novih prostorov Lekarne Brežice v sklopu dozidave Zdravstvenega doma Brežice. Direktorica Javnega zavoda Lekarna Brežice, Biserka Jarabek Marčetič, se je zahvalila zaposlenim, županu Ivanu Molanu in drugim za razumevanje med časom prenove. Novi prostori so velika pridobitev za uporabnike in zaposlene, saj je lekarna zdaj prostornejša, svetlejša in bolj dostopna. Poudarila je tudi popolnoma avtomatizirano skladišče zdravil, ki omogoča učinkovitejše delo. Župan Občine Brežice, Ivan Molan, je pohvalil gospodarno ravnanje Javnega zavoda Lekarna Brežice ter izpostavil pomen izboljšane kakovosti lekarniške dejavnosti v občini. Na dogodku je bila prisotna tudi predsednica Lekarniške zbornice, mag. Darja Potočnik Benčič, ki je čestitala direktorici ob pomembni pridobitvi.

Včeraj okoli 17. ure so policisti na mejnem prehodu Obrežje pri vstopu v Slovenijo opazili voznika, ki ni ustavil na kontrolni točki. Po zasledovanju so ga ujeli in ugotovili, da gre za 43-letnega državljana Grčije, ki je vozil pod vplivom prepovedanih drog in v svojem vozilu prevažal sedem državljanov Iraka, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v Slovenijo. Ko so policisti voznika ujeli so po preverjanju ugotovili, da je vozil z ponarejenim vozniškim dovoljenjem. Zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog pa so 43-letniku nato odredili še hitri test, ki je potrdil prisotnost kokaina in amfetaminov. Kasneje so policisti v bližini izsledili in prijeli še sedem državljanov Iraka, ki jih je voznik izpustil iz vozila, preden so ga ustavili. Vozniku so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. Zaradi suma kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Postopki z državljani Iraka pa še potekajo.

Osrednja informativna oddaja 19.12.2023