franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Podelitev občinskih priznanj

Piše: R.K.

Čas objave:
19.02.2024 12:57

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Podelitev občinskih priznanj; Evropski mladinski dogodek se bliža

SVET NA KRKI

Nova civilna iniciativa Tukaj smo, ki je nastala v Vojniku, zahteva osnovno infrastrukturo za večjo varnost ob cestah. Župan Branko Petre je priznal, da v občini ni veliko pločnikov in kolesarskih stez, a ob tem opozoril, da pri njihovi ureditvi vedno trčijo ob isto težavo - z lastniki zemljišč se ne morejo dogovoriti o odkupu parcel.

Občinski svet v Šmarju pri Jelšah bo v sredo razpravljal tudi o predlogu za dvig cen komunalnih storitev. Po izračunih Komunalnega podjetja Rogaška Slatina bi se zneski na položnicah zvišali za najmanj dva evra na osebo, na izračune pa vpliva več dejavnikov.

KRKA DOMA

V Črnomlju so podelili občinska priznanja. Plaketo Občine Črnomelj je prejelo Združenje borcev za vrednote NOB Črnomelj, za 75-letno neprekinjeno prizadevno in predano delo na področju ohranjanja zgodovinske in kulturne dediščine s poudarkom na dogodkih iz obdobja NOB ter za uspešno promocijo Črnomlja in Bele krajine. Diplome Občine Črnomelj so prejeli Boštjan Majerle, za dolgoletno prizadevno, uspešno in neutrudno delo na področju gasilstva in civilne zaščite ter za izjemen prispevek h krepitvi varnosti pred naravnimi in drugimi nesrečami, Društvo kmečkih žena Črnomelj za več kot tri desetletja predanega dela, prispevka k razvoju in promociji lokalne skupnosti ter dvigu kakovosti življenja na vasi, in Turistično društvo Črnomelj za ustvarjanje izjemnih, prepoznavnih in uspešnih turističnih projektov, ki so zaznamovali dogajanje v Črnomlju ter opazno prispevali k ozaveščanju o turističnih priložnostih mesta. Športnik leta 2023 je postal Mitja Ilenič, za izjemne nogometne uspehe in športni talent, s katerim se uveljavlja v svetu vrhunskega športa. Športnica leta je postala Urša Matotek, za številne dosežene športne uspehe v atletiki, med njimi dve zlati, dvanajst srebrnih in dve bronasti medalji na državnih tekmovanjih. Za športno ekipo leta 2023 je priznanje prejela članska ekipa Rokometnega kluba Črnomelj za svoje poslanstvo širjenja rokometa in športa v občini Črnomelj, predano delo, strast in neprecenljiv prispevek k rasti kluba ter 70 let neprekinjenega delovanja. Za mladega perspektivnega športnika za leto 2023 je priznanje prejel Maj Butala za izjemne športne uspehe v lokostrelstvu, ki ga uvrščajo v sam vrh najboljših mladih lokostrelcev v Sloveniji, za športni dosežek leta 2023 pa Jurij Kure za vrhunske rezultate in zmagovalne dosežke v paranamiznem tenisu.

Občina Brežice bo med 23. in 26. majem gostila Evropski mladinski dogodek (EYE), ki bo združil več kot 200 mladih iz Slovenije in okoliških držav. Dogodek, ki se običajno odvija v Strasbourgu, bo letos potekal tudi v Berlinu, Vilni in italijanskem Forliju. Organizira ga Zavod Mladinska mreža MaMa v sodelovanju s podporo Evropskega parlamenta, Zavodom za podjetništvo, turizem in mladino Brežice ter Mladinskim svetom Slovenije. Direktorica Mreže MaMa, Maja Hostnik, poudarja pomembnost vključevanja mladih v družbo, medtem ko direktorica urada za mladino, Tina Kosi, izpostavlja ključno vlogo mladinskega dela pri spodbujanju aktivnega državljanstva. Dogodek bo vključeval kulturno-umetniške kolonije, debatno prvenstvo, delavnice o priložnostih v EU ter koncerte. Pred dogodkom bo potekala tudi spletna kampanja za ozaveščanje mladih o vlogi Evropskega parlamenta in spodbujanje k udeležbi na junijskih volitvah.

Osrednja informativna oddaja 19.02.2024