franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Pogodba za izvedbo razširitve vzhodnega dela Vrtača podpisana

Piše: R.K.

Čas objave:
26.01.2024 12:43

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Pogodba za izvedbo razširitve vzhodnega dela Vrtača; Župan Krškega je gostil predstavnike verskih skupnosti

SVET NA KRKI

V Slovenijo je včeraj v okviru projekta trajne preselitve iz Turčije, v katerem se je država zavezala sprejeti 50 beguncev, prispelo še 27 državljanov Afganistana, pretežno družin. Osebam bo ob prihodu priznan status begunca, nastanitev pa jim bo nudil Urad vlade za oskrbo in integracijo migrantov, so sporočili z notranjega ministrstva.

Državni zbor bo na današnji izredni seji na zahtevo SDS razpravljal o razmerah v domovih starejših občanov. SDS je pripravila poziv vladi s priporočili za izboljšanje stanja, ki jih je v sredo odbor DZ za delo, družino, socialne zadeve in invalide zavrnil, zato danes o njih ne bodo glasovali.

KRKA DOMA

Semiška županja Polona Kambič in direktor družbe TGH Stjepan Jarnević sta podpisala pogodbo za izvedbo razširitve vzhodnega dela Proizvodno servisne cone Vrtača. Projekt, ki je vreden več kot pol milijona evrov, naj bi bil zaključen do konca letošnjega avgusta. V sklopu projekta bodo na vzhodnem delu cone zgradili 270 metrov ceste, enostranske hodnike za pešce, javni vodovod s pripadajočimi nadzemnimi hidranti in sekundarnimi priključki, uredili fekalno, meteorno in kabelsko kanalizacijo ter cestno razsvetljavo. Lani je Semiška občina uspešno kandidirala na razpisu ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj za sofinanciranje projektov ekonomsko-poslovne infrastrukture na obmejnih problemskih območjih v letih 2023 in 2024. Predvideno sofinanciranje v višini 438.000 evrov predstavlja več kot 85 odstotkov vrednosti naložbe, preostanek pa bo pokrila občina iz proračuna.

Župan Mestne občine Krško, Janez Kerin, je skupaj s sodelavci na Frlugi gostil predstavnike verskih skupnosti, ki delujejo v mestni občini Krško. Uvodni pozdrav je bil podan s strani podboškega duhovnika, Franca Novaka, v tamkajšnji cerkvi sv. Katarine. Župan je gostom predstavil dosežke in naložbe Mestne občine Krško v lanskem letu ter načrte za letošnje leto. Na razpis se je prijavilo le dve župniji: Župnija Krško za konservatorsko-restavratorske posege na banderi in nebu v župnijski cerkvi svetega Janeza Evangelista v Krškem ter Župnija Podbočje za restavratorsko-konservatorske posege na stranskem oltarju svetega Vida v podružnični cerkvi svete Katarine na Frlugi. Razpis za letošnje leto je še v teku. Župnik Župnije Sveti križ - Podbočje, France Novak, je v imenu predstavnikov verskih skupnosti izrazil zahvalo županu in občinski upravi Mestne občine Krško za njihov posluh pri ohranjanju sakralnih objektov ter izrazil zadovoljstvo nad sodelovanjem.

Osrednja informativna oddaja 26.01.2024