IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Hana Huljić in Petar Grašo 1 Njena.si

Petar Grašo bo že drugič postal očka

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Pohod po Čredniški poti

Piše: R.K.

Čas objave:
15.04.2024 12:57

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Pohod po Čredniški poti; Zapeli so za zlato priznanje z odliko

SVET NA KRKI

Poslanci bodo danes popoldne na seji odbora državnega zbora za zdravstvo razpravljali o predlogu za razpis posvetovalnega referenduma o pridelavi, predelavi, prometu in uporabi konoplje v medicinske namene. Predlog za razpis referenduma so v državnem zboru vložili poslanci in poslanke poslanske skupine Svoboda.

Hrvaško politično sceno zadnji dan predvolilne kampanje pred parlamentarnimi volitvami pretresa nova politična afera. Hrvaški tednik Nacional je v nedeljo objavil dele govora premierja in predsednika vladajoče stranke HDZ Andreja Plenkovića, v katerem z žaljivimi izrazi napada svoje potencialne koalicijske partnerje po volitvah.

KRKA DOMA

Čredniška pot je že četrtič zapored privabila pohodnike iz bližnje in daljne okolice. Tokrat se je 120 pohodnikov vseh starosti podalo na 14 km dolgo pot ob spremstvu zvokov kravjih zvoncev in čredniškega roga. Zaradi dobrega vremena so udeleženci lahko uživali v pravi rekreaciji, raziskovanju nekdanjih izgonov in pašnih območij v Poljanski dolini. Po krajšem kulturnem programu, so se pohodniki odpravili iz Starega trga ob Kolpi. Pot jih je vodila mimo opuščenih pašnikov in suhih zidov zaščitenih nekdanjih vinogradov proti Kotu in Prelesju. Med vzponom čez Havre so občudovali divje orhideje, prisluhnili simfoniji dveh kolpskih slapov ter občudovali dolino Kolpe. V Predgradu je sledil prvi daljši postanek z ogledom muzejske zbirke, sramotilnega stebra in grajskega kala. Pot se je nadaljevala do Kovače vasi, kjer so pohodniki potešili žejo na Šterkovem dvorišču. Del udeležencev je nadaljeval še na zahtevnejši del poti, ki jih je vodila do Sodevcev, kjer so se povzpeli na Sodevske stene, nato pa se vrnili nazaj v Stari trg.

V italijanski Gorici je v soboto potekalo pevsko tekmovanje Zlata grla. Na njem so nastopili tudi otroci otroškega pevskega zbora novomeške Osnovne šole Grm. Pevci so z svojim nastopom prepričali tričlansko komisijo in si s tem prislužili zlato priznanje z odliko. Zborovodja Matic Romih je povedal, da je zanj pomembno, da so se z otroci uspeli povezati.  Konkurenca je bila kar močna. Otroci so uspeh doživljali kot skupen cilj, se še bolj povezali med sabo ter zaživeli kot eden.

Matic Romih dodaja, da tudi otroci že komaj čakajo novih izzivov.

Osrednja informativna oddaja 15.04.2024