stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Policisti so prijeli več tihotapcev

Piše: R.K.

Čas objave:
23.11.2023 13:14

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Odločitev glede lanske prometne nesreče; Policisti so prijeli več tihotapcev

SVET NA KRKI

Na rektoratu Univerze v Mariboru so danes podpisali pogodbo, s katero mariborska univerza kupuje nekdanjo stavbo ekonomske šole v Celju. V njej bodo uredili nove prostore za fakulteto za logistiko. S tem bo lahko fakulteta po besedah dekanje Maje Fošner širila tako pedagoško kot raziskovalno dejavnost.

Rektorica Univerze na Primorskem Klavdija Kutnar bo danes popoldne v koprskem Pokrajinskem muzeju z zaprisego, podpisom svečane listine in prevzemom insignije simbolno začela nov štiriletni mandat. Ta bo zanjo veliko lažji od prvega, saj je strategija že zastavljena. Prioriteta bo zagotavljanje študentskih ležišč.

KRKA DOMA

Na novomeškem okrožnem sodišču je padla odločitev glede prometne nesreče, ki se je zgodila 21. oktobra lani na hitri cesti Novo mesto-Trebnje pri Karteljevem. 34-letni Rožle Grintal iz okolice Novega mesta je bil obsojen na štiri leta in pet mesecev zapora. Bevc iz okolice Trebelnega pa je bil žrtev nesreče, v kateri je izgubil življenje. Senat Okrožnega sodišča v Novem mestu je Rožleta spoznal za krivega povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, oprostil pa ga je obtožbe, da je zapustil poškodovanca v nesreči. Sodnica je poudarila, da je Grintal kršil prometne predpise in povzročil nesrečo, saj je pred vožnjo popil več alkoholnih pijač. Meni, da bi se nesreči lahko izognil, če bi bil bolj osredotočen na vožnjo, saj je cesta dovolj pregledna in široka. Kljub trditvam Grintala, da ni vedel, da je zbil človeka, ampak srno, sodnica meni, da se je voznik jasno zavedal svojega dejanja, kar dokazuje tudi njegovo vračanje na kraj nesreče naslednji dan.

Včeraj nekaj po 7. uri so policisti na območju Čateža ob Savi kontrolirali voznika osebnega avtomobila Opel astra slovenskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da je 48-letni državljan Srbije prevažal pet državljanov Kitajske, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Ustavili in kontrolirali so tudi voznika osebnega avtomobila BMW, prav tako slovenskih registrskih oznak. 23-letni državljan Severne Makedonije je v vozilu prevažal tri državljane Kitajske in tri državljane Turčije ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Državljanoma Srbije in Severne Makedonije so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila. Policijski postopki z državljani Kitajske in državljani Turčije pa še potekajo. Policisti PP Krško so nekaj po 17. uri posredovali zaradi nasilja v družini v Krškem. Ugotovili so, da je 45-letni nasilnež grozil partnerki, da jo bo ubil. Osumljenca, ki je pred prihodom policistov zapustil bivališče, so izsledili, mu odvzeli prostost in ga pridržali.

Osrednja informativna oddaja 23.11.2023