IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Hana Huljić in Petar Grašo 1 Njena.si

Petar Grašo bo že drugič postal očka

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Policisti so prijeli večje število tihotapcev in tujcev

Piše: R.K.

Čas objave:
11.01.2024 13:09

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Policisti so prijeli večje število tihotapcev in tujcev; Krkaši so premagali Terme Olimia

SVET NA KRKI

Na Hrvaškem so v delti reke Neretve odkrili invazivno školjko - potujočo trikotničarko, ki izvira iz Črnega morja. Domnevajo, da je ličinko školjke do Neretve prinesla ptica. Biologi opozarjajo, da lahko trikotničarka resno ogrozi ekosistem.

Dvig temperature zemeljskega površja je pospešil taljenje snežne odeje, ki je spomladi pomemben vir sveže vode na severni polobli. Taljenje snežne odeje ogroža oskrbo z vodo za več sto milijonov ljudi, opozarja v sredo objavljena študija ameriške univerze Dartmouth. Med kritičnimi območji omenjajo porečje Donave, kjer je tudi Slovenija.

KRKA DOMA

Policisti so včeraj prijeli več tihotapcev in tujcev, ki ne izpolnjuje pogojev za vstop v Slovenijo. Na Obrežju so policisti včeraj nekaj po 13. uri kontrolirali voznika osebnega avtomobila Opel čeških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 28-letni državljan Ukrajine prevaža štiri državljane Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Okoli 17. ure so v Brežicah ustavili voznika osebnega avtomobila BMW iz Litve. 64-letni državljan Litve je prevažal štiri državljane Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. Okoli 23. ure pa so v Rigoncah kontrolirali voznika osebnega avtomobila Volvo bolgarskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 26-letni državljan Bolgarije prevaža dva državljana Iraka in tri državljane Turčije. Policisti so vsem voznikom odvzeli prostost, zasegli vozila in jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku zaradi kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države. Postopki z državljani Turčije in Iraka še potekajo.

Krkaši so si priborili še eno zmago. Košarkarji so v tekmi 15. kroga Lige Nova KBM v Podčetrtku premagali Terme Olimia z 98-76 in s 13 zmagami in porazoma ostajajo v vodstvu na ligaški tablici. Trener Krke Gašper Okorn je povedal, da so igrali s pravim pristopom in da je bila morda na koncu razlika celo previsoka. Krkaše v naslednjih šestih dneh čakata dve domači tekmi. V nedeljo ob petih popoldne bodo v AdmiralBet ABA ligi gostili Budućnost iz Podgorice, prihodnji torek pa v Ligi Nova KBM Rogaško.

Osrednja informativna oddaja 11.01.2024