stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Policisti so zasačili več tatov

Piše: R.K.

Čas objave:
20.12.2023 13:26

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Policisti so zasačili več tatov; Zasaditev manjšega drevored pri OŠ Bršljin

SVET NA KRKI

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je danes na uradnem obisku na Slovaškem, kjer se bo tako kot v Latviji z visokimi političnimi predstavniki pogovarjala o krepitvi sodelovanja med državama ter evropskih in mednarodnih temah. Tudi tu bo v luči prihajajočih praznikov obiskala pripadnike Slovenske vojske, ki sodelujejo v Natovi misiji.

Migracijski pakt, o katerem sta se danes dogovorila Svet EU in Evropski parlament, prinaša učinkovit evropski odgovor na evropski izziv, je v odzivu na dogovor zapisala predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen. Dodala je, da bo pakt omogočil delitev odgovornosti in solidarnost med državami članicami.

KRKA DOMA

Včeraj dopoldne so policisti policijske postaje Sevnica v prodajalni v Boštanju prijeli štiri tatove, ki so iz prodajalne poskušali ukrasti več artiklov. Storilci so predmete skrivali v podloge oblačil in žepe in brez plačila poskušali pobegniti. Ukradene predmete so jim zasegli in vrnili osebju prodajalne. Zoper osumljenca stara 22 in 25 let in osumljenki stari 19 in 24 let bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo. V istem dnevu zvečer pa so okoli 22.30 policisti bili obveščeni o prometni nesreči v Gornjem Brezovem. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 21-letni voznik osebnega avtomobila znamke Fiat peljal iz smeri Sevnice proti Dolnjem Brezovem. V Gornjem Brezovem je na prehodu ceste čez železniške tire zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in s ceste zapeljal v jarek. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,67 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Urbanka v sodelovanju z Mestno občino Novo mesto in Komunalo Novo mesto je včeraj uresničila eno od 261 pobud prebivalcev Krajevne skupnosti Bršljin. Pod budnim očesom županovega pooblaščenca za mestno drevje Petra Železnika in podžupana Urbana Kramarja so zasadili sedem novih javorjev, ki so oblikovali nov manjši drevored pri Osnovni šoli Bršljin. Z novimi drevesi bo hoja ob šolski poti v vročih dneh bolj prijetna pod zelenimi krošnjami. Ozelenitev tega javnega prostora sledi izraženim željam prebivalcev po urejenih javnih površinah in prijetnem okolju za življenje. Urbanka – pisarna celovite urbane prenove Novo mesto je to jesen zbirala pobude prebivalcev Bršljina na različne načine in različnih lokacijah. Zamisli so lahko podali neposredno predstavnikom Urbanke na stojnicah pred nakupovalnimi centri, jih označili na zemljevidu, oddali v Zbiralnik idej na štirih lokacijah, ali pa posredovali preko telefona ali e-pošti.

Osrednja informativna oddaja 20.12.2023