IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Ponovna zmaga za košarkarje Krke

Piše: R.K.

Čas objave:
04.04.2024 12:37

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Ponovna zmaga za košarkarje Krke; Razširitev čistilne naprave Rosalnice

SVET NA KRKI

Humanitarna organizacija World Central Kitchen je danes pozvala k neodvisni preiskavi izraelskega zračnega napada, v katerem je bilo v ponedeljek ubitih sedem njenih sodelavcev. Kljub vztrajanju Izraela, da je šlo za tragično napako, je v sredo ustanovitelj WCK vztrajal, da napad ni bil nenameren.

V Velenju je od danes na voljo park urbanih športov, ki ga bodo sicer uradno odprli 25. maja, ko bo Velenje gostilo tekmovanje Best Foot Forward Europe Tour, največje evropske turneje v amaterskem rolkanju. Uporaba parka je brezplačna, igrišči za ulično košarko pa sta plačljivi. V drugi fazi projekta je v načrtu še izgradnja balvanske dvorane.

KRKA DOMA

V 24. krogu Lige Nova KBM so košarkarji Krke v gosteh premagali Šentjur z rezultatom 98-79, kar potrjuje njihovo prevlado v prvenstvu. Krkaši z 20 zmagami in 4 porazi ostajajo na vrhu lestvice. V uvodnih minutah so Krkaši po začetnem zaostanku hitro prevzeli nadzor nad igro. Kljub poškodbi Marka Radovanovića so z odlično igro v prvi četrtini, predvsem z izjemnim prispevkom Mihe Cerkvenika, prevzeli vodstvo. Po polčasu so še povečali prednost, najvišjo prednost pa so dosegli v 36. minuti. Pomembno je omeniti, da so vsi igralci dobili priložnost za igro, pri tem pa sta se med strelce vpisala tudi mlada Anže Bobnar in Žak Hostnik. Tekmo je predčasno končal tudi Robert Jurković, ki je dobil močan udarec v glavo. Trener Krke Gašper Okorn

Direktor Komunale Metlika, Bojan Krajačič, in metliška županja Martina Legan Janžekovič sta včeraj podpisala gradbeno pogodbo za razširitev čistilne naprave Rosalnice v višini 321.800 evrov brez DDV. Projekt je delno financiran s strani ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj v višini 250.000 evrov, saj je bila občina uspešna na razpisu za sofinanciranje projektov osnovne komunalne infrastrukture v romskih naseljih v letih 2023 in 2024. Na obstoječo čistilno napravo Rosalnice je trenutno priključena fekalna kanalizacija naselij Rosalnice, Čurile in Svržaki. Vendar pa trenutna kapaciteta ne zadošča za priključitev romskega naselja Boriha, zato bodo čistilno napravo rekonstruirali in razširili iz obstoječe kapacitete 600 populacijskih enot na kapaciteto 1.000 populacijskih enot. Ta nadgradnja bo omogočila, da bo čistilna naprava ustrezno delovala tudi ob povečanem številu prebivalcev v naselju Boriha, hkrati pa bo izboljšala kakovost življenja celotne skupnosti.

Osrednja informativna oddaja 04.04.2024