franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Ponovni zagon Neka

Piše: R.K.

Čas objave:
15.11.2023 12:55

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Ponovni zagon Neka; Policisti so morali posredovati z stingerjem

SVET NA KRKI

Minister za delo Luka Mesec se bo pritožil na opomin, ki mu ga je zaradi razžalitve nekdanjega predsednika stranke Domovinska liga Bernarda Brščiča izreklo sodišče. Tako se je kljub prvotni napovedi, da pritožbe ne bo, odločil po pozivih civilne družbe, da ne gre samo zanj, ampak za bodočo sodno prakso.

Razpis za pripravo celostnih občinskih prometnih strategij bo podprt tudi z evropskimi sredstvi. Namen strategij je sprememba potovalnih navad občanov in izboljšanje pogojev za hojo, kolesarjenje, javni prevoz ter alternativnih oblik mobilnosti. Za javni razpis v vrednosti 5,14 milijona evrov bo kohezijski sklad prispeval skoraj 4,4 milijone evrov.

KRKA DOMA

Včeraj so policisti na območju Obrežja izvedli več kontrol vozil, pri čemer so odkrili več primerov tihotapljenja nezakonitih imigrantov. Nekaj minut pred 15. uro so na tem območju ustavili voznika osebnega avtomobila poljskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 23-letni državljan Ukrajine prevaža štiri državljane Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Prav tako so nekaj po 13. uri na Obrežju ustavili še enega voznika osebnega avtomobila poljskih registrskih oznak. 19-letni državljan Ukrajine je v avtomobilu prevažal štiri državljane Turčije. Okoli 23. ure pa so na avtocesti pri Obrežju zaradi suma tihotapstva ustavljali voznika osebnega avtomobila, ki znakov policistov ni upošteval, nadaljeval z vožnjo z veliko hitrostjo, zapeljal z avtoceste in vozil proti Vihram. Zaradi neupoštevanja znakov so uporabili sredstvo za prisilno ustavljanje motornih vozil stinger. Na kraju so prijeli sopotnika državljana Turčije, in 22-letnega voznika, prav tako iz Turčije, ki je poskušal peš pobegniti.

Nuklearna elektrarna Krško obvešča, da bo občasno prihajalo do povečanega hrupa zaradi priprav na ponovni zagon elektrarne. Pri ponovnem zagonu se bo do sinhronizacije generatorja z elektroenergetskim omrežjem občasno pojavljal hrup ob sproščanju pare iz sekundarnega – nejedrskega dela elektrarne.  Sproščanje pare, ki je slišno tudi v okolici, se pojavlja med segrevanjem elektrarne po izrednem remontu, ko se približuje priključitvi na omrežje in izvajanju fizikalnih testov reaktorja. Ta faza segrevanja, predstavlja prehod od hladne do vroče zaustavitve. Ko so delovni parametri doseženi, se vzdržuje ravnotežje med dovajanjem in odvajanjem toplotne energije črpalk. Ker v tej fazi sekundarni sistemi še ne delujejo, se toplotna energija odvaja s pomočjo izpusta pare preko razbremenilnih ventilov na glavnih parovodih. NEK poziva prebivalce v bližini elektrarne k razumevanju med tem obdobjem, ko potekajo nujni postopki za zagotovitev varnega in učinkovitega ponovnega zagona elektrarne.

Osrednja informativna oddaja 13.11.2023