volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Ponovno bodo preverjali hitrost v mestnem jedru

Piše: R.K.

Čas objave:
13.04.2023 13:15

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: V aprilu ponovno preverjanje omejitev hitrosti v mestnem jedru; Slovenska pentlja se bo letos odločala na dvojnem vzponu na Kolovrat.

SVET NA KRKI

Danes je bil izplačan dodatek za veliko družino, ki se izplača enkrat letno. Letos za družine s tremi otroki znaša 468 evrov, za družine s štirimi ali več otroki pa 568,71 evra, so sporočili z ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Pravico do dodatka ima eden od staršev, pod pogojem, da imajo eden od staršev in otroci skupno stalno ali začasno prebivališče v Sloveniji. V letu 2022 je bilo za dodatek za veliko družino namenjenih 14,5 milijona evrov za 33.289 družin.

Puljsko letališče zaradi vse večjega števila gostov iz Severne Amerike na Jadranu in vse večjega števila Hrvatov, ki potujejo v ZDA, načrtuje uvedbo čezatlantskih letov. Uprava je že naročila raziskavo o širitvi vzletno-pristajalne steze, ki jo potrebujejo za večja, medcelinska letala, so potrdili za hrvaški časnik Glas Istre. Direktne lete iz Hrvaške v ZDA trenutno ponujata zagrebško in dubrovniško letališče.

KRKA DOMA

Pešci spadajo med ranljivejše udeležence v cestnem prometu, zato je njihova varnost ena izmed prioritet MO Novo mesto. Medobčinsko redarstvo je konec marca zato izvajalo meritve hitrosti na obmoju mestnega jedra, kjer imajo pešci prednost pred ostalimi udeleženci v prometu. Prekoračitev hitrosti je bilo 48, povprečna hitrost prekoračitev pa je bila 31 km/h. Medobčinsko redarstvo bo zato upoštevanje omejitev hitrosti izvajalo tudi v aprilu. Pozorni bodo tudi na odstopanje prednosti pešcem, ki spadajo med bolj ogrožene skupine udeležencev v prometu in je zato njihova varnost vezana tudi na pravilno vožnjo ostalih udeležencev.

Največja slovenska kolesarska dirka bo letos doživela 30. obletnico. Prireditelji ob močni mednarodni udeležbi za jubilej sredi junija napovedujejo nov vroč boj za zeleno majico. Za odločilno etapo dirke po Sloveniji se napoveduje sobotno z dvojnim vzponom na Kolovrat v Posočju. Okvirna trasa petdnevne dirke je znana že več tednov. Prva etapa 14. junija se bo začela v Celju, zadnja pa 18. junija končala v Novem mestu. Izziv četrtega dne s štirimi kategoriziranimi vzponi, vključno z obema prve kategorije na Kolovrat, bo po oceni slovenskega člana ekipe Team Emirates Domna Novaka velik. Prireditelji ob tem napovedujejo močno mednarodno udeležbo. 

Osrednja informativna oddaja, 13.4.2023