volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Popravilo puščanja v NEKU

Piše: R.K.

Čas objave:
20.10.2023 12:27

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Popravilo puščanja v NEKU ; Voznik je zbil peško

SVET NA KRKI

V Avstraliji danes praznujejo 50-letnico operne hiše v Sydneyju. Arhitektura v mestnem pristanišču je postala mednarodno prepoznavna in jo letno obišče približno 11 milijonov obiskovalcev. Obletnico bodo počastili z nočno predstavo z laserji,

Marljivi bobri so na jugu Bavarske zgradili jez, ki pa ima hude posledice za to med turisti priljubljeno regijo. Zaradi jeza, ki so ga naredili bobri, namreč kraj Oberstdorf najmanj do konca oktobra ne bo dostopen z vlakom

KRKA DOMA

V NEKU bo popravilo puščanja malo težje. Popravilo mikroskopskega puščanja na enem od cevovodov v neposredni bližini jedrskega reaktorja krške nuklearke bo dokaj zahteven proces, saj bo delo potekalo na območju sevanja je ocenil strokovnjak za jedrsko varnost Miroslav Gregorič.

V Neku so sicer pojasnili, da puščanje, do katerega je prišlo, ne sodi na mednarodno lestvico jedrskih in radioloških dogodkov INES, ki se v svetu uporablja kot orodje za skladno obveščanje javnosti o varnostnem pomenu jedrskih in radioloških dogodkov. Skupaj z gorivnimi palicami bodo iz reaktorske posode odstranili tudi reaktorsko hladilo. Shranili ga bodo v cisterni, ki služi shranjevanju primarnega hladila na lokaciji, po končanem popravilu pa ga bodo vrnili nazaj.

Včeraj Nekaj pred 15. uro se je zgodila prometna nesreča na prehodu za pešce v Kandijskem križišču v Novem mestu. 51-letni voznik osebnega avtomobila ni prilagodil hitrosti vožnje, da bi lahko ustavil pred prehodom za pešce in je na prehodu trčil v mladoletno peško, ki je pravilno prečkala cesto. Lažje poškodovano peško so oskrbeli v novomeški bolnišnici. Povzročitelju nesreče pa so policisti zaradi kršitev izdali plačilni nalog. V istem dnevu so Metliški policisti bili nekaj po 21. uri obveščeni o prometni nesreči z udeležbo osebnega in tovornega vozila pri naselju Hrast pri Jugorju. Opravili so ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 44-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi vožnje po levi strani vozišča izgubil oblast nad vozilom in trčil v tovorno vozilo, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 28-letni voznik iz Hrvaške. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,66 miligramov alkohola. Odvzeli so mu prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Osrednja informativna oddaja 20.10.2023