stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Povezovanje podjetij z vsega sveta

Piše: R.K.

Čas objave:
12.12.2022 13:02

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Izvajal fizično in psihično nasilje nad starši in partnerko; V Sevnici sprostili promet po novem nadvozu prek trebanjske železniške proge; Mednarodni dogodek za povezovanje mednarodnega poslovnega okolja.

SVET NA KRKI

Javni zavod Triglavski narodni park je s partnerji projekta VrH Julijcev pripravil praktične napotke za odgovorno obiskovanje narave v zimskem času. Zima je namreč čas, ko narava potrebuje še več posluha obiskovalcev. Zimska rekreacija na prostem pa od njih zahteva tudi več previdnosti za lastno varnost.

Skoraj polovica vprašanih žensk v raziskavi o enakosti spolov na podeželju je izrazila preobremenjenost v povezavi z nalogami in zadolžitvami, medtem ko je to izrazilo 16 odstotkov moških. Ti so v 80 odstotkih izrazili prepričanje, da so zadolžitve enakomerno razporejene, je pokazala raziskava Inštituta za proučevanje enakosti spolov.

KRKA DOMA

V Sevnici so sprostili motorni promet po novozgrajenem nadvozu prek železniške proge, ki vodi do Trebnjega. Gre za nadvoz, katerega gradnja je sodila v sklop komunalnega opremljanja sevniške industrijske cone.

Trebanjski policisti so med vikendom posredovali zaradi nasilja v družini v okolici Trebnjega, kjer je 38-letni nasilnež izvajal fizično in psihično nasilje nad starši in partnerko. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je nasilnež izsiljeval žrtve, jim grozil, da jih bo ubil, mamo pa lasal in grozil z nožem.

Dvodnevni mednarodni dogodek za poslovno mreženje SEEMEET 2022, ki je v okviru Razvojnega centra Novo mesto letos potekal že osmič, je ponovno omogočil povezovanje podjetij z vsega sveta.

Osrednja informativna oddaja 12.12.2022