franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Požarna vaja v Plastoformu

Piše: R.K.

Čas objave:
06.11.2023 12:18

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Požarna vaja v Plastoformu ; 70 let rokometa v Črnomlju

SVET NA KRKI

Za uspešen razvoj umetne inteligence v Sloveniji in krepitev mednarodne prepoznavnosti države na tem področju bo potrebno sodelovanje deležnikov in zaupanje javnosti v to tehnologijo, sta na konferenci o umetni inteligenci izpostavili ministrici Tanja Fajon in Emilija Stojmenova Duh. Ravno povezovanje deležnikov je osrednji namen konference.

Cesta do piranske Punte je od nedelje zvečer spet odprta. Pripadniki civilne zaščite, gasilci in delavci javnega podjetja Okolje Piran so odstranili veliko večino kamenja, ki ga je razburkano morje v petek in soboto zmetalo na obalo, so povedali predstavniki Okolja in civilne zaščite. Škodo še ocenjujejo, danes pa ne pričakujejo težav.

KRKA DOMA

Pretekli konec tedna je pod organizacijo Gasilske zveze Novo mesto, potekala gasilska vaja Plastoform 2023. Dogodek se je začel z realistično evakuacijo zaposlenih in klicem na številko 112, saj je v podjetju izbruhnil požar. Poleg gasilskih društev iz Gasilskega poveljstva Občine Šmarješke Toplice so morala posredovati tudi druga društva iz sosednjih občin novomeške gasilske zveze, nato pa še društva iz šentjernejske in trebanjske gasilske zveze. Na vaji je sodelovalo 85 operativnih gasilcev in gasilk iz devetih prostovoljnih gasilskih društev dolenjske regije, skupaj s šestimi članicami ekipe prve pomoči civilne zaščite občine Šmarješke Toplice. Milan Pajk, poveljnik Gasilske zveze Novo mesto ter predsednik šmarješkega prostovoljnega gasilskega društva sta poudarila, da so na vaji poseben poudarek  namenili pravilnemu izvajanju nalog in varnemu delu posameznih operativnih skupin ter celotne ekipe.

V soboto , je v športni dvorani Srednje šole Črnomelj potekala slovesnost ob zgodovinskem dosežku - 70-letnici organiziranega rokometa v Črnomlju. Zbrana množica je obeležila izjemno zgodbo razvoja rokometa v  mestu, ki se je začel razvijati že leta 1952 pod vodstvom učitelja telesne vzgoje Marjana Kolariča. V letih, ki so sledila, so črnomaljski rokometaši dosegli izjemne uspehe tako doma kot v tujini, ponesli ime Črnomlja po vsej Sloveniji ter po takratni zvezni državi Jugoslaviji. Na slovesnosti so se zahvalili vsem, ki so s svojim trudom in prispevkom omogočili uspešen razvoj kluba v preteklih 70 letih. Prav tako pa so podelili priznanja in plakete posameznikom, ki so s svojim izjemnim trudom in predanim delom prispevali k rasti kluba. Slovesnost se je nadaljevala s prijateljsko tekmo med reprezentancama Slovenije in Srbije, obiskovalci pa so se lahko še naprej družili v šotoru pred športno dvorano, kjer so se spominjali bogate zgodovine rokometa v Črnomlju.

Osrednja informativna oddaja 06.11.2023