stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Predsednik države Borut Pahor je včeraj obiskal Brežice

Piše: Radio Krka/MP

Čas objave:
17.03.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Na povabilo predsednika republike Boruta Pahorja so se na Brdu pri Kranju sešli vodje strank in poslanskih skupin, z izjemo LMŠ in Levice, ter minister za zdravje Janez Poklukar s strokovno skupino. Razpravljajo o strategiji boja z epidemijo in spremembah v zdravstvu.

Na Hrvaškem so konec februarja predstavili spletno platformo Safe Stay in Croatia (Varno bivanje na Hrvaškem) v devetih jezikih, vendar pa ne tudi v slovenščini, na kar je takrat opozorila STA. V hrvaški turistični skupnosti so danes potrdili, da bodo do konca meseca na platformo uvrstili tudi vsebine v slovenščini.

Na policijski postaji Sežana so v zadnjih mesecih prejeli tri prijave goljufije, ko je neznanec z lažnivim prikazovanjem in prikrivanjem dejanskih okoliščin spravil v zmoto oškodovanko, da mu je nakazala denar. Policija opozarja na previdnost pri komunikaciji z neznanci prek družbenih omrežij in aplikacij.

KRKA DOMA:
Predsednik države Borut Pahor je včeraj obiskal Brežice, kjer se je sestal s štabom Civilne zaščite za Posavje in med drugim poudaril, da cepljenje rešuje težko obdobje epidemije, ob tem pa poudaril, da mora biti vabilo k cepljenju izrečeno verodostojno. Predsednik Pahor je v nadaljevanju obiskal še Vrtec Mavrica, Splošno bolnišnico Brežice, Varstveno delovni center Krško – Leskovec ter Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca. Več pa tudi na naši spletni strani.

Občini Mokronog-Trebelno, Mirna Peč in Mestna občina Novo mesto so podpisale izvajalsko pogodbo za prenovo približno 400-metrskega zahtevnega pobočnega lokalnega cestnega odseka Knežija-Brezje oziroma dela najkrajše cestne povezave med Novim mestom in Mirnsko dolino. Prenova bo stala dobrih 130.000 tisočakov. Občina Mokronog-Trebelno bo pokrila 35 odstotkov, mirnopeška občina četrtino in novomeška 40 odstotkov.

V občini Krško bodo tudi s pomočjo evropskih sredstev uredili kolesarske poti in sicer dobre tri kilometrsko kolesarske povezave severno od Krškega, na levem bregu reke Save. S tem bo izboljšala kolesarsko povezanost občine z naselji Senovo in Brestanica.

Skupna občinska uprava občin Dolenjske bo v naslednjih tednih izvajala nadzor nad kmetijskimi opravili na območjih cest v Mestni občini Novo mesto. Mestno redarstvo pa bo izvajalo nadzor glede uporabe mobilnikov in varnostnih pasov ter otroških varnostnih sedežev med vožnjo. Aktivno bodo v izbranih obdobjih izvajali tudi merjenje hitrosti.

Osrednja informativna oddaja, 17.3.2021

Krka ob enih