stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Pri gradnji vrtca v Dolenjskih Toplicah bo pomagala tudi država

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.06.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Tednik Reporter je za letošnjega najvplivnejšega Slovenca razglasil premierja Janeza Janšo. Drugo mesto na lestvici 100 najvplivnejših je zasedel predsednik Uefe Aleksander Čeferin, tretje predsednik republike Borut Pahor.

V Obalni sindikalni organizaciji - KS 90 so danes izrazili ogorčenje zaradi pogojev dela, ki so jim "kljub ekstremnemu vročinskemu valu" izpostavljeni delavci v številnih delovno intenzivnih gospodarskih panogah. Izpostavili so gostinstvo in turizem, gradbeništvo, cestni potniški promet in druge panoge ter pozvali k zagotavljanju ustreznih razmer.

Do vključno srede bo v popoldanskem času po nižinah velika toplotna obremenitev. Večdnevno suho in občasno vetrovno vreme ter visoke temperature so marsikje po državi že izsušile nizko vegetacijo in zgornje plasti tal. To povzroča ugodne razmere za nastanek požarov v naravnem okolju in na prostem, kar se že kaže v povečanem številu zaznanih požarov in gasilskih intervencij.


KRKA DOMA:
Pri gradnji novega vrtca v Dolenjskih Toplicah bo pomagala tudi država. Občina je bila namreč uspešna na razpisu ministrstva za izobraževanje, šolstvo in šport in tako so že stekle priprave na gradnjo. Prostorska stiska je precejšnja, tako v vrtcu kot v šoli, zato so seveda zelo veseli – načrtujejo pa, da bi se gradnja lahko začela v drugi polovici prihodnjega leta in se zaključila leta 2024.

V Šmarjeških Toplicah in Šentjerneju je potekal Zeleni dan slovenske državnosti, katerega častni pokrovitelj je predsednik države Borut Pahor. Med drugim so v Šentjerneju pripravili simpozij Zelena prihodnost, kjer je Pahor poudaril nujnost doseči družbeno soglasje o zeleni prihodnosti Slovenije. Zdaj je za to najbolj primeren čas, je dejal. Povabil je vse, da v prihodnjih letih organizirano spremenimo svoje potrošniške in druge navade, odločevalce pa pozval, da trenutnih okoliščin ne podcenjujejo in pravočasno ukrepajo.

V Brestanici bo danes slovesno ob odprtju novega, sedmega plinskega blokaTEB. Ta se bo pridružil šestemu bloku, ki deluje od leta 2018, skupaj pa bosta postopoma nadomestila tri plinske bloke, ki so bili zgrajeni sredi sedemdesetih let. Slovesnosti se bo udeležil tudi predsednik vlade Janez Janša, ki bo slavnostni govornik. Dela za sedmi blok so stekla julija 2019, tehnični pregled pa je opravil aprila letos. Naložba je vredna 26,4 milijona evrov.

Osrednja informativna oddaja, 28.6.2021

Krka ob enih