franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Pri nasilnežu, ki je več let trpinčil ženo in otroka, zasegli več kosov orožja

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.12.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj so ob 5471 PCR-testih potrdili 1950 okužb z novim koronavirusom, delež pozitivnih testov je tako znašal 35,6 odstotka. V bolnišnicah zdravijo 1005 bolnikov s covidom-19, 266 jih zdravijo na oddelkih intenzivne nege. Umrlo je 17 bolnikov.

Ministrstvo za zdravje je zaradi zaostrenih epidemioloških razmer v državi ustavilo izvajanje programa za skrajševanje čakalnih vrst v zdravstvu. Razpisanih je bilo več kot 20.000 storitev in posegov, s katerimi bi do hitrejše zdravstvene storitve prišli tisti bolniki, ki čakajo nedopustno dolgo. A hitrejše obravnave je bilo doslej deležnih le nekaj več kot 600 bolnikov.

Združeni arabski emirati so sklenili, da bodo vikend v prihodnje imeli v soboto in nedeljo, in ne v petek in soboto kot doslej. Poleg tega bo delovni teden trajal štiri dni in pol, v petek popoldne pa bodo imeli prosto, da se bodo ljudje lahko udeležili petkove molitve.

KRKA DOMA:
Civilna iniciativa 3ROS-jug je na upravno sodišče vložila tožbo zoper izdano gradbeno dovoljenje za prvo petkilometrsko etapo južnega dela ceste tretje razvojne osi v Novem mestu. Nasprotujejo namreč načrtovani varianti poteka ceste. Tožba bo verjetno zamaknila začetek gradnje, ustaviti pa je ne more, je ob oktobra izdanem gradbenem dovoljenju dejal pristojni minister Jernej Vrtovec. Zaradi zapletov pri postopkih za gradnjo omenjenega cestnega odseka je prišlo do vsaj dvoletne zakasnitve projekta.

Na Turjaku gradijo novo podružnično šolo in vrtec, saj je zdajšnja stavba iz časov grofa Auersperga dotrajana. Če ne bo večjih zapletov, bodo otroci in učenci v novo šolo in vrtec zakorakali v začetku naslednjega šolskega leta. Gradnja nove stavbe trenutno poteka po časovnem načrtu, sredi meseca bi lahko bila pod streho, nato sledi vse ostalo.

Krški policisti so prejeli prijavo, da je v okolici Krškega moški nasilen do žene in svojih dveh otrok. Po preiskavi okoliščin so ugotovili, da je 31-letnik fizično in psihično nasilje izvajal več let, jih ustrahoval in pretepal, jim grozil, spravljal v podrejen položaj ter z njimi grdo in surovo ravnal. Med hišno preiskavo pa so mu zasegli več kosov orožja in nože. Nasilnežu so odvzeli prostost in mu prepovedali približevanje.

Osrednja informativna oddaja, 7.12.2021

Krka ob enih