stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Proračun Trebnja v drugem branju

Piše: R.K.

Čas objave:
03.01.2024 12:47

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Prvi tradicionalni Dobrepolje dobre volje fest; Proračun Trebnja v drugem branju

SVET NA KRKI

Premier Robert Golob bo po napovedih danes v DZ poslal ime kandidata za novega ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vodenje tega resorja je izbral Vojka Adamiča, ki bo na tem mestu nasledil nekdanjo ministrico Ireno Šinko.

Inšpekcija za naravne vire in rudarstvo je v nadzoru posegov na zavarovanih območjih ugotovila več primerov posegov brez ustreznega naravovarstvenega soglasja. Dela so morali ustaviti, stanje pa so ponekod že sanirali. V kampu ob Kolpi bodo morali odstraniti mobilne hiške.

KRKA DOMA

Suha krajina je gostila prvi tradicionalni Dobrepolje Dobre volje fest. Luka Basi, Čuki, Maraaya, Danijela, Polkaholiki, Trkaj z Repki, Maja Založnik, Til Čeh s Petelini, Ribič Pepe, Jasna Kuljaj in Vila Eksena s superheroji so zaznamovali zadnji vikend v Suhi krajini. Dobrepolje Dobre volje fest je presegel vsa pričakovanja in se kmalu vrne. Družinski festival pol ure vožnje iz prestolnice se je izkazal za enega najatraktivnejših dogodkov v zelo bogatem veselem decembru. Organizatorji so napovedali dogodek leta v Suhi krajini, a izjemen odziv obiskovalcev od blizu in daleč je presenetil vse. V petek in soboto je občino Dobrepolje obiskalo še več obiskovalcev, kot jih ima tam stalno prebivališče. Festival je potekal brez zapletov, z veliko pozitivne energije med nastopajočimi in obiskovalci. Minuli petek se je prizorišče napolnilo že ob 18. uri, ko je Maja Založnik stopila na oder, in zaključilo ob pol treh zjutraj s Tilom Čehom. Župan Janez Pavlin in Maraaya pa sta v soboto množico navdušila s pritiskom zlatega gumba, simbolično napovedujoč, da se bo v letu 2024 v Suhi krajini odvijalo še veliko dogodkov.

Na zadnji seji so trebanjski občinski svetniki soglasno sprejeli proračun za prihodnje leto tudi v drugem branju. Županja Mateja Povhe je izrazila zadovoljstvo nad enotno podporo proračunu in poudarila, da ta naslavlja številna še nerešena vprašanja in izzive. Pojasnila je, da so si vsi prizadevali za skupne cilje, le pri določanju prednosti so morda obstajale razlike. Proračun za leto 2024, ki so ga potrdili tudi vsi pristojni odbori, predvideva 19,6 milijona evrov prihodkov in 21,6 milijona evrov odhodkov. Načrtovana je tudi zadolžitev v višini 1,2 milijona evrov, ki bo namenjena razširitvi športne dvorane pri Osnovni šoli Trebnje, ki predstavlja osrednjo naložbo v prihajajočem letu. Županja Povhe je po seji izrazila pripravljenost na obsežno delo, ki jih čaka v izvedbi proračuna, ter izpostavila, da bodo prednostno reševali ključna vprašanja in skupaj usmerjali sredstva v korist občanov Trebnjega.

Osrednja informativna oddaja 3.11.2024