franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Protesti kmetov tudi v Novem mestu

Piše: R.K.

Čas objave:
23.02.2024 13:00

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Protesti kmetov tudi v Novem mestu; Odločili o razvoju stanovanjskega sektorja v Šentjerneju

SVET NA KRKI

Na trgovalne račune vlagateljev bodo danes vpisane tako imenovane ljudske obveznice, ki jih je Slovenija v skupni vrednosti 261 milijonov evrov izdala prvič doslej. Predvidoma v torek se bo z njimi začelo trgovati na Ljubljanski borzi, od tedaj bodo prosto prenosljive, kupil pa jih bo lahko kdorkoli, tudi pravne osebe.

Danes čez dan, predvsem pa zvečer in v noči na soboto, bodo reke v večjem delu države naraščale. Reke v zgornjem Posočju ter na Gorenjskem in Vipavskem so že začele naraščati, drugod pa so pretoki rek še ustaljeni. Najbolj bodo narasle reke v zahodni in osrednji Sloveniji ter v porečju Reke in Kolpe, so opozorili na Agenciji RS za okolje

KRKA DOMA

V več krajih po Sloveniji so včeraj potekali protesti kmetov, kjer so izražali svoje nezadovoljstvo s trenutnim stanjem v kmetijstvu. Kmetje so se zbrali v Novem mestu pred Supernovo, nato pa so, kot je bilo napovedano, okoli 13.30 začeli kolono proti krožišču Tabletka, nadaljevali proti Žabji vasi in se končno usmerili v center Novega mesta. Policija je v pričakovanju prometnih zastojev pozivala voznike, naj se izognejo vožnji po vpadnicah in ožjem delu mesta. Kmetje so izpostavili več zahtev do vladajoče politike, ki so jih zbrali v približno 30 točkah. Med zahtevami so poudarili potrebo po zaščiti kmetijskih zemljišč, preverbi osnovnih plačil za kmetijske dejavnosti in zmanjšanju birokracije. Protest je bil tudi del širših evropskih protestov proti skupni kmetijski politiki. Predsednik Sindikata kmetov Slovenije, Anton Medved, je poudaril, da sindikat sicer ni neposredno udeležen v protestih, vendar jih podpira, saj gre za samoiniciativne akcije. Protesti so odražali enotnost kmetov v Sloveniji in njihovo skupno prizadevanje za izboljšanje razmer v kmetijstvu, tako na nacionalni kot evropski ravni.

Občinski svetniki občine Šentjernej so na zadnji seji sprejeli pomembne odločitve glede razvoja stanovanjskega sektorja v občini. Potrdili so podrobni občinski prostorski načrt za novo stanovanjsko naselje, ki bo zgrajeno južno od središča Šentjerneja, med trgovino Spar in Starim sejmiščem, na približno 35.000 kvadratnih metrih zemljišča. V prvi fazi načrtovanega projekta bo zraslo 57 novih stanovanj, razporejenih med individualne hiše in vila bloke s po tremi do štirimi stanovanji. Poleg tega bo urejen tudi park, ki bo služil kot prostor za rekreacijo in druženje za bodoče prebivalce. Pristop k izdelavi podrobnega prostorskega načrta je bil odziv na izražen interes krajanov in dejstvo, da v občini, ki se hitro razvija, primanjkuje stanovanj. Minilo je že 15 let od zadnje gradnje blokov, zato je potreba po novih stanovanjih še toliko večja. Občinski svetniki so na seji prav tako potrdili zvišanje nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča, kar bo prispevalo k financiranju infrastrukturnih projektov v občini.

Osrednja informativna oddaja Krka ob enih 23.2.2023