volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Razpis sredstev za vključevanje diplomantov v razvojne projekte podjetij

Piše: R.K.

Čas objave:
24.01.2024 12:24

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Razpis sredstev za vključevanje diplomantov v razvojne projekte podjetij; Podpis pogodbe za izboljšave na področju komunalne infrastrukture v Novem mestu

SVET NA KRKI

Zdravniki so tudi v času stavke dolžni izdajati bolniške liste, so izpostavili na novinarski konferenci ministrstva za zdravje in ZZZS o zagotavljanju oskrbe bolnikov v času stavke. Izpostavili so socialni položaj posameznika in poudarili, da iz bolniškega lista izhajajo informacije, ki so ključne tako za bolnika kot za delodajalca.

V vrtce je vpisanih vse več otrok. V osnovno šolo vstopajo šestletniki, a je med prvošolci tudi 12 odstotkov sedemletnikov. Med dijaki jih je najmanj v nižjem poklicnem izobraževanju. Diplomantke pa po številu precej presegajo diplomante. To je le nekaj podatkov, ki jih ob mednarodnem dnevu izobraževanja navaja statistični urad.

KRKA DOMA

Novomeški župan Gregor Macedoni in direktor podjetja KOP Brežice, Dejan Bibič, sta  podpisala pomembno pogodbo, ki bo prinesla izboljšave na področju komunalne infrastrukture v občini. Pogodba se nanaša na ureditev meteorne in fekalne kanalizacije na 350-metrskem odseku Vavpotičeve ulice, ki se razteza od tiskarne do križišča z ulico Bršljin. Poleg tega bo manjši del posega vključeval tudi ureditev ulice Bršljin, od križišča z Vavpotičevo do Bršljinskega potoka. Celotna vrednost projekta znaša nekaj več kot 220 tisoč evrov, sredstva pa bo zagotovila občina. Začetek del je predviden v februarju, in naj bi trajala do konca julija, ko naj bi bila zaključena. V tem času bo potrebno upoštevati začasne zapore, medtem ko bo občasno prihajalo tudi do delne zapore ulice Bršljin. Po zaključku prvotne faze del na Vavpotičevi ulici bo sledila druga faza, ki bo zajemala celovito ureditev te ulice. To vključuje obnovo vozišča, ureditev površin za pešce ter namestitev javne razsvetljave.

Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je lani razpisalo sredstva za vključevanje diplomantov v razvojne projekte podjetij na obmejnih problemskih območjih, drugi rok za prijave pa je 15. februar. Javni razpis sofinancira stroške dela diplomantov visokošolskega, univerzitetnega in podiplomskega študija, ki bodo sodelovali v podjetjih na OPO, prispevajoč k razvoju inovativnih izdelkov, procesov ter storitev za izboljšanje učinkovitosti podjetij. Prijavitelji so podjetja, ki izpolnjujejo pogoje razpisa, in v svoji vlogi navajajo podatke o diplomantih, ki jih nameravajo zaposliti v okviru projekta. Sofinancirajo se stroški plač do višine bruto 2 za plače zaposlenih diplomantov na projektu ter stroški regresa za zaposlene diplomante na projektu. Upravičeni stroški bodo pokriti od datuma oddaje vloge do konca izvajanja projektnih aktivnosti, najpozneje do 25. oktobra 2025. Program zajema občine na obmejnih problemskih območjih kot so Črnomelj, Kočevje, Semič, Metlika, Dolenjske Toplice in Šentjernej.

Osrednja informativna oddaja 24.01.2024