nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Realizacija participativnega proračuna v Sevnici

Piše: R.K.

Čas objave:
02.10.2023 13:09

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Realizacija participativnega proračuna v Sevnici ; 8. redna seja v Črnomlju

SVET NA KRKI

Smučanje v Avstriji bo v prihajajoči zimi občutno dražje, upravljalci smučišč so dnevne vozovnice v povprečju podražili za sedem do deset odstotkov, ponekod celo za 12 odstotkov. Na praktično vseh največjih smučiščih bodo odrasli za vozovnico odšteli več kot 70 evrov

Francija je danes začela akcijo cepljenja rac proti ptičji gripi. Pristojni upajo, da se bodo s tem izognili odrejenemu zakolu več milijonov rac, ki je industrijo v zadnjih letih močno finančno prizadel.

KRKA DOMA

V drugi polovici letošnjega leta so se začeli izvajati projekti, izglasovani v občinskem proračunu Sevnica za letošnje leto. Kljub temu, da gre za manjše projekte participativnega proračuna, so za njihovo uresničitev izvajali podobne postopke kot za večje projekte. To vključuje usklajevanje s predlagatelji, pridobivanje potrebnih soglasij, iskanje primernih lokacij in izbor izvajalcev.  V Sevnici trenutno poteka postopek za umestitev pasjega parka in senzoričnega vrta na območje Hrastov. Oba projekta bosta sledila usmeritvam predlagateljev, zaključek pa je predviden do konca novembra. Izvajajo pa še druge projekte kot so : Ureditev vaškega večnamenskega igrišča Na Okiču, namestitev novih klopi in svetilk v Češnjicah in Telčah ter postavitev novih igral na Račici. V kraju Art pa so nove gasilske mize in klopi že dobili. Projekti participativnega proračuna v Občini Sevnica vedno znova razveselijo krajane, ki so predlagali njihovo financiranje, saj neposredno naslavljajo njihove potrebe in krepijo povezanost med prebivalci.

Člani Občinskega sveta občine Črnomelj so se sestali in obravnavali 18 točk dnevnega reda. Med drugim so sprejeli pobudo za razglasitev leta 2024 za »Leto domovine« v občini Črnomelj, ki bo praznovala 80. obletnico prvega zasedanja Slovenskega narodno-osvobodilnega sveta 19. februarja. Prihodnje leto nameravajo organizirati različne dogodke in aktivnosti, ki bodo osvetlili pomen teh zgodovinskih trenutkov. Svet je tudi potrdil rebalans proračuna za letošnje leto, ki vključuje prilagoditve prihodkov in odhodkov ter upošteva spremembe v financiranju projektov. Cilj je zagotoviti proračunsko ravnotežje in načrtovati prihodke ter odhodke realno glede na izvedbo projektov. Poleg tega so se člani sveta seznanili s številnimi poročili, vključno z izvajanjem štipendijske sheme za lansko leto, poslovanjem gospodarskih družb in samostojnih podjetnikov v občini, požarno varnostjo v občini, stanjem civilne zaščite ter izvrševanjem proračuna Občine Črnomelj za prvo polletje 2023.

Osrednja informativna oddaja 02.10.2023