nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Rebalans proračuna v Šentrupertu

Piše: R.K.

Čas objave:
29.11.2023 12:34

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Prometna nesreča v Hrastu pri Jugorju; Rebalans proračuna v Šentrupertu

SVET NA KRKI

Slovenski raziskovalci so na slovenskem veleposlaništvu v Washingtonu na simpoziju v torek govorili o dosežkih umetne inteligence, njenih prednostih in nevarnostih. Izpostavili so tudi izjemne prispevke slovenskih raziskovalcev v ZDA.

V avstrijski prestolnici Dunaj poteka testna faza inovativnega digitalnega projekta, s katerim želijo ugotoviti, kako prebivalce spodbuditi k okolju prijaznejšemu ravnanju v vsakodnevnem življenju. Pri projektu kulturnega žetona stavijo na igrivo aplikacijo in okolju prijazno ravnanje nagrajujejo z brezplačnimi kulturnimi doživetji.

KRKA DOMA

Policisti Policijske postaje Metlika so bili včeraj nekaj pred 13. uro obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh vozil na cesti Novo mesto - Metlika, v naselju Hrast pri Jugorju. Ugotovili so, da je za nesrečo odgovorna 45-letna voznica osebnega avtomobila, ki je zaradi vožnje po levi strani vozišča trčila v avtomobil 26-letne voznice, ki je pravilno pripeljala iz nasprotne smeri. Lažje poškodovano povzročiteljico nesreče so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, čaka pa jo kazen, V istem dnevu pa so policisti iz območja krškega v noči med kontrolo prometa na Raki zaradi nezanesljive vožnje ustavljali voznika osebnega avtomobila. Kršitelj sprva znakov policistov ni upošteval, nadaljeval z hitro vožnjo, potem pa ustavil na dvorišču gostinskega lokala. Policisti so med postopkom ugotovili, da gre za 27-letnega kršitelja, ki ni imel  veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so mu odredili hitri test, vendar je opravljanje testa odklonil. Avtomobil so mu zasegli zdaj pa ga čaka kazen.

Nedavno je potekala 10. redna seja Občinskega sveta Občine Šentrupert. Med drugim so se posvetili rebalansu letošnjega proračuna in predlogu proračuna za prihodnje leto, ki je trenutno v fazi javne razprave in bo trajala do 12. decembra. V zadnjih razpravah so člani in članice šentruperskega občinskega sveta osvetlili ključne točke prihodnjega proračuna. Načrtuje se 4 milijone evrov prihodkov, 3,7 milijona evrov odhodkov ter skoraj 370 tisoč evrov za obveznosti in dolgove občine iz preteklosti. Hkrati so v proračunu namenjena sredstva za naložbe, še posebej na področjih vodooskrbe in cest. Župan občine Šentrupert Tomaž Ramovš.

Med načrtovanimi aktivnostmi je tudi sofinanciranje nakupa gasilskega vozila za Prostovoljno gasilsko društvo Šentrupert ter urejanje odlagališča Globoko.

Osrednja informativna oddaja 29.11.2023