stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Rekorderja z Dolenjske

Piše: R.K.

Čas objave:
27.09.2021 13:03

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Ajda Vesel.

SVET NA KRKI
Policisti so v preiskavi sobotnega poskusa uboja v Mežici ugotovili, da je 46-letnika poškodovala leto starejša zunajzakonska partnerica. Med njima je že dlje časa prihajajo do nesoglasij, a policija v preteklosti ni obravnavala nasilnih dogodkov. Moški ni v življenjski nevarnosti, osumljeno pa bodo danes privedli k preiskovalnemu sodniku.

Varuh človekovih pravic vladi predlaga, naj brezplačno hitro testiranje omogoči vsem uporabnikom zdravstvenih storitev, za dostop do katerih morajo sedaj izpolnjevati pogoj PCT. Po oceni varuha bi zdravstveni sistem s tem zaščitili pred novimi koronavirusnimi okužbami, predvsem pa bi zagotovili dostop do zdravstvenih storitev, so sporočili.


KRKA DOMA
Na tekmovanju za najtežjo bučo v Mozirskem gaju so dosegli nov rekord. Kljub temu, da je bila letošnja letina slabša, so kljub vsemu dosegli nov rekord. Svoj lanski rekord – 713 kg, je Janko Lovše iz okolice Trebnjega, podrl z novim. Najtežja buča je po uradnih podatkih tehtala kar 719 kg. 2. mesto si je prislužil Erik Rink Perme iz okolice Litije. 3. mesto pa je dosegla buča Uroša Fifolta iz okolice Novega mesta, s 472 kg. Presegli so tudi rekord najdaljše buče. Najtežja lubenica je letos tehtala 47 kg. Vzgojil jo je gojitelj najtežje buče, Janko Lovše.

V Mirni Peči so včeraj posvetili novega novomeškega škofa Andreja Sajeta, ki je na čelu novomeške škofije nasledil Andreja Glavana. Ob posvetitvi je v nagovoru navzočim dejal, da škofovsko službo sprejema z zavedanjem velike odgovornosti za oznanjevanje evangelije, zaželel si je tudi tvornega sodelovanja in dialoga z vsemi v škofiji. Papež Frančišek je Sajeta za novega novomeškega škofa imenoval junija letos, slabi dve leti po tistem, ko mu je Glavan v skladu s cerkveno tradicijo ponudil svoj odstop, ker je dopolnil 75 let.

Najvišji skupni dolg na prebivalca je imela lani Občina Gornji Petrovci, ki ima zaradi najemanja neugodnih posojil že od leta 2009 blokiran račun. Na drugem mestu po skupni zadolženosti na prebivalca je Kostel, na tretjem mestu pa je zaradi nizkega števila prebivalcev Občina Solčava, s tem da je še v mejah dopustnega. Najvišji skupni dolg na prebivalca v letu 2020 so imele poleg Gornjih Petrovcev, kjer ta znaša 2006 evrov, še občine Kostel (1203 evre), Solčava (1157 evrov), Šentrupert (1151 evrov), Dobrepolje (1104 evre), Šentjernej (1014 evrov) in Litija (1005 evrov).

Osrednja informativna oddaja, 27.9.2021