Rok Vihar 2 Svet24.si

Fatalni moški za leto 2022 je igralec Rok Vihar

spolno nadlegovanje Svet24.si

Direktor ZD medicinski sestri: "Bi rada vedela, ...

Tatjana Bobnar_11 Necenzurirano

Igra Tatjane Bobnar in napad na Roberta Goloba ...

bobnar golob bobo Reporter.si

Padec ministrice Bobnarjeve »plod spletkarjenja ...

cristiano ronaldo 22 pm Ekipa24.si

Še ena kaprica Cristiana Ronalda!?! Takole se je ...

Teja Arlič Odkrito.si

Teja Arlič - S tem pri njej ne moreš zgrešiti!

Luis Enrique Ekipa24.si

Neee, tega ne bi smeli narediti! Tako surovo se je...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Revoz konec leta na podobni proizvodni količini kot lani

Piše: R.K.

Čas objave:
24.11.2022 13:39

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Revoz konec leta na podobni proizvodni količini kot lani; GoNm se za letos poslavlja

SVET NA KRKI

Na Pošti Slovenije v zadnjem času znova zaznavajo povečan obseg lažnih elektronskih sporočil, ki vsebujejo obvestilo o prispelem paketu, za katerega je potrebno plačati manjši znesek poštnine. Ker gre pri tem za poskuse goljufije, uporabnikom svetujejo, naj bodo v času povečanega spletnega nakupovanja ob koncu leta še posebej previdni.

Zakon o socialnem vključevanju invalidov je po oceni zagovornika načela enakosti diskriminatoren, saj po njem do nadomestila za invalidnost niso upravičene osebe s trajnimi duševnimi boleznimi. Pristojnemu ministrstvu za delo je zato priporočil spremembo ureditve, s katero bi tudi te osebe bile upravičene do statusa invalida po omenjenem zakonu.

KRKA DOMA

V novomeški Renaultovi avtomobilski tovarni Revoz si po marčnem prehodu na zgolj eno proizvodno izmeno, večdnevnih prekinitvah proizvodnje in odhodu več sto delavcev ob koncu leta obetajo podobne proizvodne količine kot lani. Pričakujejo, da bodo izdelali 75.000 vozil, podobno število vozil pa naj bi izdelali tudi prihodnje leto. Na Revozovi proizvodni liniji sicer izdelujejo tri avtomobilske modele: twingo ICE s termičnim motorjem, twingo EV in clio 5. Odločitev o tem, kaj bodo proizvajali po izteku proizvodnje teh modelov, še ni bila sprejeta, pa tudi ne o tem, kdaj bo konec proizvodnje posameznih modelov, ki so trenutno v proizvodnji. Sprememba organizacije proizvodnje v eni izmeni prihodnje leto ni predvidena, proizvodne količine pa naj bi bile prihodnje leto podobne letošnjim, so sporočili iz Revoza.

V sredo so se z novomeških ulic začasno poslovila mestna kolesa GoNm. Znova bodo na voljo v spomladanskem času, ko bodo vremenske razmere postale kolesarjem prijazne, hkrati pa bodo temperature omogočale delovanje baterij električnih koles. Sistem izposoje koles GoNm, ki se je razširil tudi v občine Straža, Mirna Peč in Trebnje, tvori šestnajst postaj v novomeški občini, najnovejša pridobitev je postaja na Otočcu ob krožišču na Šolski ulici. Po Novem mestu je tako mogoče potovati z 80 kolesi, od tega je 48 električnih, število koles in postajališč GoNm pa namerava Mestna občina Novo mesto v prihodnjih letih še povečevati.

Osrednja informativna oddaja 24.11.2022