stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Revoz konec leta na podobni proizvodni količini kot lani

Piše: R.K.

Čas objave:
24.11.2022 13:39

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Revoz konec leta na podobni proizvodni količini kot lani; GoNm se za letos poslavlja

SVET NA KRKI

Na Pošti Slovenije v zadnjem času znova zaznavajo povečan obseg lažnih elektronskih sporočil, ki vsebujejo obvestilo o prispelem paketu, za katerega je potrebno plačati manjši znesek poštnine. Ker gre pri tem za poskuse goljufije, uporabnikom svetujejo, naj bodo v času povečanega spletnega nakupovanja ob koncu leta še posebej previdni.

Zakon o socialnem vključevanju invalidov je po oceni zagovornika načela enakosti diskriminatoren, saj po njem do nadomestila za invalidnost niso upravičene osebe s trajnimi duševnimi boleznimi. Pristojnemu ministrstvu za delo je zato priporočil spremembo ureditve, s katero bi tudi te osebe bile upravičene do statusa invalida po omenjenem zakonu.

KRKA DOMA

V novomeški Renaultovi avtomobilski tovarni Revoz si po marčnem prehodu na zgolj eno proizvodno izmeno, večdnevnih prekinitvah proizvodnje in odhodu več sto delavcev ob koncu leta obetajo podobne proizvodne količine kot lani. Pričakujejo, da bodo izdelali 75.000 vozil, podobno število vozil pa naj bi izdelali tudi prihodnje leto. Na Revozovi proizvodni liniji sicer izdelujejo tri avtomobilske modele: twingo ICE s termičnim motorjem, twingo EV in clio 5. Odločitev o tem, kaj bodo proizvajali po izteku proizvodnje teh modelov, še ni bila sprejeta, pa tudi ne o tem, kdaj bo konec proizvodnje posameznih modelov, ki so trenutno v proizvodnji. Sprememba organizacije proizvodnje v eni izmeni prihodnje leto ni predvidena, proizvodne količine pa naj bi bile prihodnje leto podobne letošnjim, so sporočili iz Revoza.

V sredo so se z novomeških ulic začasno poslovila mestna kolesa GoNm. Znova bodo na voljo v spomladanskem času, ko bodo vremenske razmere postale kolesarjem prijazne, hkrati pa bodo temperature omogočale delovanje baterij električnih koles. Sistem izposoje koles GoNm, ki se je razširil tudi v občine Straža, Mirna Peč in Trebnje, tvori šestnajst postaj v novomeški občini, najnovejša pridobitev je postaja na Otočcu ob krožišču na Šolski ulici. Po Novem mestu je tako mogoče potovati z 80 kolesi, od tega je 48 električnih, število koles in postajališč GoNm pa namerava Mestna občina Novo mesto v prihodnjih letih še povečevati.

Osrednja informativna oddaja 24.11.2022