stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Revoz zaradi krize s čipi ob skoraj dve petini predvidene proizvodnje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.10.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Posvetovalna skupina za cepljenje naj bi se neuradno odločila, da se v Sloveniji prednostno cepi z cepivi mRNA, z vektorskimi (Janssen, Astrazeneca) pa le ob pisnem soglasju. Podobno je s cepljenjem z Moderno, kjer je potrebno pisno soglasje za mlajše od 18 let.

V občini Kostel bi morale v nedeljo potekati nadomestne volitve novega občinskega svetnika, a je občinska volilna komisija postopek ustavila, saj pravočasno ni prejela nobene kandidature. Tako bo razpisala nov postopek volitev.

Novomeški policisti so letos obravnavali več primerov tatvin dragih parfumov - v vrednosti več tisoč evrov. Ugotovili so, da sta kaznivega dejanja osumljena 45-letni Ljubljančan in 43-letni državljan Bosne in Hercegovine, ki sta parfume in ostale predmete, ki sta jih kradla iz prodajaln na območju celotne države prodajala na črnem trgu. Oba so prijeli in sta v priporu.

KRKA DOMA:
V novomeškem Revozu, kjer je proizvodnja zaradi pomanjkanja elektronskih delov, ki jih vgrajujejo v avtomobilske modele, letos stala skupaj 73 dni, ocenjujejo, da so bili do zdaj ob slabi dve petini letos predvidene proizvodnje. Razmeram se sicer prilagajajo iz tedna v teden, včasih se kakšna sprememba napove celo v nekaj dneh. Kako se bodo razmere odvijale do konca leta, sicer še ne morejo napovedati, trenutno pa je predvideno obratovanje proizvodnje v dveh izmenah.

Začel se je brežiški oktober, ki v počastitev občinskega praznika, prinaša več kot 60 dogodkov, ki jih pripravljajo društva, organizacije, krajevne skupnosti in občina. Svečana seja bo na predvečer praznika, 27. oktobra, prihodnjo soboto bodo svečano predali namenu prenovljeni železni most preko Save in Krke, ki bo namenjen predvsem pešcem in kolesarjem. V sklopu občinskega praznika bo 50-letnico praznovala tudi brežiška osnovna šola.

V Trebnjem imajo slikanico in pobarvanko o Bibi, ki je pikapolonico Polonco naučila ločevati odpadke. Prihodnje leto bo minilo 60 let od ustanovitve Komunale Trebnje in s slikanico ter pobarvanko vstopajo v praznovanje 60- letnice delovanja, ki jo bodo med drugim obeležili s prenovljeno spletno stranjo, ki bo omogočala lažji dostop do informacij ter naročanje in spremljanje njihovih storitev, ter odprtjem nadstrešnice na zbirnem centru Globoko.

Osrednja informativna oddaja, 8.10.2021

Krka ob enih