računalnik, ženska, spletna prevara Svet24.si

V ljubezen 49-letne Hrvatice s Turkom se je ...

Alec Baldwin Svet24.si

Alec Baldwin obtožen nenamernega uboja

Asta vrečko Necenzurirano

Asti Vrečko zaradi opozicije prepovedali nastop ...

Blaz Brodnjak Am Cham-STA Reporter.si

Bo ta vplivni poslovnež naslednji premier, če ...

Igor E Ekipa24.si

Sramota na nacionalki! Izkušenega Berganta ...

Liza Praprotnik_noseča Njena.si

Slovenska voditeljica in igralka ima že lepo ...

avdic obrez Ekipa24.si

Umrl od smeha!!! Morate videti to noro ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Ribnica bo imela prenovljeno mestno jedro

Piše: R.K.

Čas objave:
21.02.2022 13:02

V osrednji informativni oddaji Krka ob enih je bila z vami Ajda Vesel.

SVET NA KRKI

Začenja se nacionalna preventivna akcija za večjo varnost pešcev Bodi viden - bodi previden, ki bo trajala do nedelje. V akciji bo sodelovalo 45 občin, potekal pa bo tudi okrepljen policijski nadzor. Policisti bodo pri pešcih preverjali spoštovanje predpisov, kot so uporaba odsevnih teles, varno prečkanje vozišč in pravilna stran hoje, so zapisali.

Konec tedna se je na različnih smučiščih po Sloveniji poškodovalo več smučarjev. Celjski policisti so tako obravnavali šest smučarskih nesreč, pri katerih so se huje poškodovale štiri osebe, med njimi tudi desetletnik. Kranjski policisti pa so bili obveščeni o treh nesrečah na smučiščih.

KRKA DOMA

V občini Ribnica so se odločili za celovito prenovo starega mestnega jedra, saj v preteklosti niso veliko vlagali vanj. Župan Samo Pogorelec je povedal, da je cilj, da iz mestnega jedra umaknejo mirujoč promet, ki ga maši in kazi njegov videz. Prenova bo dolgotrajna in bo zahtevala tudi precej sredstev. Potekala bo v več fazah. Najprej nameravajo urediti najbolj nujne stvari, kot so prenova razsvetljave, klopi, košev in reklamnih napisov, ki kazijo podobo mestnega jedra, nato sledijo večja gradbena dela.

V Kulturnem domu Črnomelj so na osrednji proslavi ob občinskem prazniku podelili občinska priznanja in priznanja na področju športa. Diplomo Občine Črnomelj za leto 2021 je prejela Ilinka Todorovski za doprinos k širjenju vedenja o življenju in dosežkih meščanov ter mesta Črnomelj v preteklosti ob izdani knjigi Josip Doltar in Črnomelj ter Boris Kambič za dolgoletno prizadevno in uspešno delo na področju gasilstva in civilne zaščite.
Plaketo Občine Črnomelj za leto 2021 je prejelo Društvo Sožitje Bela krajina. Priznanje športnica leta je prejela Loti Čufer, priznanje za športno ekipo leta 2021 sta prejela Brin Jugovič in Žan Majerle. Priznanje za mladega perspektivnega športnika je prejel Luka Žafran, za športni dosežek leta 2021 pa Luka Šimec.

V 15. kolu 1. Slovenske namiznoteniške lige so igralci Športnega društva SU Novo mesto v soboto gostovali v Mariboru in slavili zmago s 5:2.
Ponovno je do treh zmag prišel Uroš Slatinšek, skupaj jih ima v letošnji sezoni že 36. Do dveh zmag je prišel Jure Slatinšek, eno pa je dosegel Jožko Omerzel. Za Maribor je dve zmagi dosegel izkušeni Gregor Komac. Prihodnjo tekmo bodo SU-jevci, ki ostajajo na vrhu prvenstvene lestvice, gostili ekipo Keme Puconci. Tekma bo v soboto, 26. februarja, ob 17. uri, v Športnem centru Livada.