stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Ribnica uvaja video nadzor

Piše: R.K.

Čas objave:
02.11.2023 13:02

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Ribnica uvaja video nadzor; Novomeška občina razpisala 1,8 milijona evrov podpore za programe in projekte organizacij in posameznikov; Krkaše čaka nov preizkus.

SVET NA KRKI

Poveljnik Civilne zaščite RS Srečko Šestan poziva pristojne službe in prebivalce, da z dvorišč in ulic očistijo odpadlo listje in s tem ob napovedanih nalivih preprečijo zamašitev odtočnih kanalov in lokalno poplavljanje, so danes sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

Ljubljanski policisti so v sredo zjutraj zaradi suma kaznivega dejanja zoper spolno nedotakljivost odvzeli prostost dvema državljanoma Maroka. Po navedbah policije je do dogodka prišlo na območju Tabora v Ljubljani, kjer je neznana oseba na eni izmed zelenic na tleh zadrževala žensko, nato pa v družbi s še eno osebo zbežala s kraja. Na kraj dogodka so napotili več patrulj, policisti pa so takoj pričeli z intenzivnim zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka in aktivnostmi za prijetje osumljenca. Na podlagi podanega opisa so v bližini prijeli 26-letnega državljana Maroka, ki mu je bila zaradi suma storitve kaznivega dejanja iz poglavja zoper spolno nedotakljivost odvzeta prostost. Prav tako so odvzeli prostost 23-letnemu državljanu Maroka, ki ga sumijo pomoči pri dejanju.

KRKA DOMA

Občina Ribnica uvaja videonadzor na območju Gradu Ribnica, kolesarskega poligona "pumptrack" in stadiona Ugar. Tako so na seji v začetku oktobra odločili ribniški občinski svetniki. Ukrep je bil sprejet zaradi preprečevanja poškodb na kulturni dediščini in obvladovanja vse pogostejših poskusov vloma v začasne objekte ter vlomov v elektro razdelilno postajo na teh lokacijah. Pretekli poskusi zaščite teh območij, vključno s strani zaposlenih in postavitvijo varnostnih pregrad, niso bili dovolj učinkoviti pri odvračanju storilcev tatvin in vandalizma. Z uvedbo videonadzora namerava Občina Ribnica zmanjšati pojav vandalizma ter preprečiti poskuse tatvin. Poleg tega želi vzpostaviti učinkovit nadzor in sredstva za uspešno identifikacijo storilcev. Kljub preteklim ukrepom, ki niso bili učinkoviti pri odvračanju storilcev, želi Videonadzor bo izvajan na Sedežu Občine, v Športnem centru, v Športnem parku, na ribniškem gradu ter na kolesarskem poligonu "pumptrack" in stadionu Ugar.

MO Novo mesto je objavila razpis za sofinanciranje delovanja organizacij in posameznikov s posebnim statusom ter projektov za leto 2024 v vrednosti 1,8 milijona evrov. Gre za triletni razpis, ki omogoča podporo tako obstoječim kot novim prijaviteljem za enkratne projekte. Prvi rok za oddajo vlog je 1. decembra, informativno srečanje za prijavitelje bo 8. novembra ob dveh popoldne na rotovžu. S podporo želijo zagotoviti stabilno delovanje organizacij in posameznikov s posebnim statusom na dvanajstih družbenih področjih. Gre sicer za področja kulture, mladine, socialnega in zdravstvenega varstva, športa, prireditev, medobčinskega in mednarodnega sodelovanja, delovanja preostalih društev in organizacij, turizma, prireditev, pomembnih za turistično promocijo občine, za oživljanje mestnega jedra in okolja ter letos kot novost tudi za področje integracije v skupnost.

Košarkarji Krke bodo danes v 6. krogu AdmiralBet ABA lige odigrali še drugo zaporedno tekmo v Črni gori. Ob sedmih zvečer se bodo pomerili s SC Derbyjem v Podgorici. Trener Krke Gašper Okorn je povedal, da je na samem začetku sezone pokazal več kot dobro formo.

Osrednja informativna oddaja Krka bo enih, 2.11.2023