stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Romska problematika v Šentjerneju

Piše: R.K.

Čas objave:
27.10.2023 13:17

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Romska problematika v Šentjerneju ; Okrogla miza v Novem mestu

SVET NA KRKI

Ankaranski občinski svetniki so v četrtek sprejeli akt o delitveni bilanci z Mestno občino Koper ter rebalans proračuna, potem ko so se utišala nesoglasja, ki so v preteklih mesecih onemogočala odločanje. Seznanili so se tudi s poročilom revizije naložbe javnega podjetja Marjetica v sušilnico komunalnega blata in napovedali ukrepanje.

Bohinjski občinski svet je na četrtkovi seji potrdil predlog Občine Bohinj, da bi upravljanje bohinjskih muzejev od Gorenjskega muzeja prevzel javni zavod Turizem Bohinj. V Bohinju so prepričani, da bi na ta način bolje povezali turizem in kulturo ter muzeje učinkoviteje upravljali.

KRKA DOMA

Minulo sredo je potekala seja občinskega sveta Občine Šentjernej kjer je najbolj živahna tema bila  varnostna situacija v občini ter romska problematika. Ta je v zadnjih mesecih vse bolj izrazita, kot je bilo slišati od svetnikov, si krajani zvečer več ne upajo sami na sprehod ali v trgovino, otroci doživljajo nadlegovanja in napade na igriščih, pogosto pa se sliši tudi streljanje. Župan občine Šentjernej Jože Simončič.

Direktor Policijske Uprave Novo mesto Igor Juršič je poudaril, da smo pred zakoni vsi enaki in da policija do vseh državljanov postopa enako. Policija lahko izda plačilni nalog, a vsem ne pomeni enako.

V atriju Knjižnice Mirana Jarca v Novem mestu je potekala okrogla miza z naslovom "Lahko si poiščem podporo". Na dogodku so svetovalni delavci in strokovnjaki iz različnih podpornih okolij izmenjali izkušnje ter razpravljali o izzivih, s katerimi se srečujejo mladi v svojem vsakdanjem življenju. Poudarek je bil na izzivih, s katerimi se mladi soočajo, vključno s porastom medvrstniškega nasilja, duševnih stisk, razvajenosti ter zasvojenosti. Razpravljalo se je tudi o tem, ali mladi iščejo in prejemajo podporo ter ali se bojijo stigmatizacije. Prav tako so razpravljali o pomembnosti sočutja in postavljanju jasnih meja s strani svetovalnih delavcev ter o tem, kako se strokovnjaki znajdejo v izzivih sodobnega sveta. Na dogodku so se mladi izkazali s svojo iskrenostjo in odprtostjo ter spodbudili navdušen odziv med udeleženci. Okrogla miza se je zaključila s sklepom, da je delo z mladimi poslanstvo, ki zahteva odgovornost in srčno predanost, saj lahko le tako gradimo boljši svet.

Osrednja informativna oddaja 27.10.2023