Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Rudolfovo bo v Novem mestu

Piše: R.K.

Čas objave:
24.03.2022 13:02

Osredjno informativno oddajo Krka ob enih je pripravila Ajda Vesel.

SVET NA KRKI

V skoraj vseh državah EU danes poteka maraton nadzora hitrosti. V Sloveniji policisti hitrost voznikov preverjajo na okoli 600 vnaprej znanih lokacijah. Neprilagojena hitrost je še vedno med najpogostejšimi vzroki za prometne nesreče z najhujšimi posledicami. Lani se zaradi neprilagojene hitrosti pri nas zgodilo skoraj 3000 prometnih nesreč, kar je šest odstotkov več kot v letu 2020.

Volivci, ki bodo na dan glasovanja na državnozborskih volitvah 24. aprila začasno v tujini, lahko še danes do polnoči obvestijo Državno volilno komisijo, da želijo glasovati po pošti ali na enem od diplomatsko-konzularnih predstavništev.

KRKA DOMA

Vlada je včeraj na dopisni seji sprejela sklep o ustanovitvi javnega raziskovalnega zavoda Rudolfovo v Novem mestu. Novi zavod s tehnološkim znanjem bo ustvarjal ekosistem novih inovativnih malih in srednjih podjetij, ki bodo jugovzhodni Sloveniji dala stabilnost, kakovostna delovna mesta in gospodarsko blaginjo. Zavod Rudolfovo bo prvi javni raziskovalni zavod v jugovzhodni Sloveniji, z njim pa želijo omogočiti sodelovanje z že obstoječimi podjetji, povečati javna vlaganja v regijsko razvojno družbo in število raziskovalcev v regiji.

V Črnomlju se bo na 11 delih mesta oz. aglomeracije dogradilo kanalizacijsko omrežje. V okviru projekta bo dograjen kanalizacijski sistem, s čimer se bo stopnja priključenosti na javno kanalizacijsko omrežje z 88,7 % povečala na 98, %. Z naložbo bo po posameznih ulicah zgrajenih skoraj šest kilometrov kanalizacije in 8 črpališč. Po končanem projektu bo na novo priključenih več kot 200 objektov in več kot 600 prebivalcev. Vrednost celotnega projekta je ocenjena na skoraj 3 milijone evrov. Projekt bo v celoti zaključen predvidoma letos oktobra.

Prihodnji mesec se bo začela rekonstrukcija gasilskega doma v Leskovcu pri Krškem in izgradnja prizidka za potrebe gasilcev, krajevne skupnosti in domačih društev. Po uvedbi v delo trenutno praznijo prostore. V skladu z dogovorom, ki so ga septembra lani podpisali občina, krajevna skupnost in domače gasilsko društvo, bo projekt obsegal izgradnjo prizidka, v katerem bodo nove garaže za gasilska vozila in prostori za Prostovoljno gasilsko društvo Leskovec pri Krškem ter za potrebe krajevne skupnosti, hkrati pa projekt obsega tudi obnovo in preureditev obstoječe kulturne dvorane. Celotna naložba je ocenjena na 950.000 evrov. Po načrtih naj bi dela trajala do poletja prihodnje leto

Osrednja informativna oddaja, 24.3.2022