franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Šentjernej uresničuje zastavljene cilje

Piše: R.K.

Čas objave:
11.08.2023 13:49

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Šentjernej uresničuje zastavljene cilje; Družina Črpič iz Artič prosi za pomoč.

SVET NA KRKI

Skupina 11 županov z območja Dolenjske, Bele krajine in Posavja je včeraj v državni zbor vložila predloge sprememb zakonov za reševanje problematike otrok, tudi romskih, iz težavnih socialnih okolij skupaj z več kot 5000 podpisi volivcev, je dejal novomeški župan Gregor Macedoni kot prvopodpisani pod zakonodajno pobudo. Predlogi sprememb se nanašajo na področja socialne politike, trga dela, izobraževanja in vozniških dovoljenj. V občinah na omenjenih območjih namreč na terenu opažajo zahtevno problematiko otrok iz težavnih socialnih okolij, medtem ko za rešitev stanja nimajo sistemske podpore države.

Vodnatost rek v Sloveniji se zmanjšuje, kaže hidrološko poročilo Arsa. Reke v večjem delu Slovenije imajo srednje pretoke. Mura s posameznimi pritoki, nekatere reke v Podravju, Krka in Ljubljanica pa imajo velike pretoke. Danes in v prihodnjih dneh se bo vodnatost rek zmanjševala, najhitreje bodo upadale večje reke v vzhodnem delu države.

KRKA DOMA

Gospodarsko vse bolj razvijajoča se občina Šentjernej bo za gradnjo in prenovo občinske prometne ter druge infrastrukture letos namenila približno štiri milijone evrov. Med naložbami, ki se že izvajajo oz. jih še pripravljajo, so protipoplavna zaščita s pripravo poplavne študije za gorjanski hudourni potok Pendirjevka, protipoplavna zaščita ob sosednjem gorjanskem potoku Kobila in gradnja krajevne obvoznice z ureditvijo krožišča pri stadionu. Nekatere projekte pa so že uspešno zaključili. 15-dnevna prireditev Jernejevo 2023 bo letos med 15. in 27. avgustom in bo postregla s številnimi zanimivimi dogodki. V občini jo pripravljajo že več kot četrt stoletja.

Družina Črpič iz Trebeža pri Artičah si želi nov dom. Neurje z močnim vetrom jim je namreč 19. julija hišo uničilo, bivanje v njej ni več mogoče. Prav tako ni možno popravilo ali rekonstrukcije objekta. Občina Brežice je s Krajevno skupnostjo Artiče in Območnim združenjem Rdečega križa Brežice začela skupno akcijo izgradnje nadomestnega doma. Rdeči križ Brežice je že začel z zbiranjem sredstev. Za ta namen so v gospodinjstva na območju krajevne skupnosti Artiče posredovali položnice, v naslednjih dneh pa bodo na krajane naslovili še dopis o skupni pomoči. Družini lahko pomagamo tudi preko Rdečega križa Brežice, če pa bi želeli pomagati z materialnimi sredstvi, to sporočite na darja.gpredanic@gmail.com. 

Osrednja informativna oddaja Krka bo enih, 11.8.2023