stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Sevniška OŠ Ane Gale vzorčni primer

Piše: R.K.

Čas objave:
05.02.2024 13:03

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Predstavnikom Ministrstva za vzgojo in izobraževanje predstavili projekt gradnje nove OŠ Ane Gale Sevnica; Za aktivnosti DRPD dobrih 400 tisočakov.

SVET NA KRKI

Danes zjutraj, nekaj pred 7. uro je moški na avtobusu za Bežigradom pristopil do znanke in jo z ostrim predmetom poškodoval. Žrtev so odpeljali v UKC Ljubljana, moškega, ki je osumljen kaznivega dejanja zoper življenje in telo, pa so prijeli na kraju dogodka, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Kriminalisti podrobnejše podatke o napadu še zbirajo.

Skoraj polovica občin in mest na Hrvaškem je letos zvišala davek na počitniške hiše in apartmaje, pri tem jih je 50 uvedlo najvišjo možno obdavčitev. Počitniške hiše so bile doslej obdavčene do največ dva evra na kvadratni meter, po novem pa davek lahko znaša do pet evrov na kvadratni meter. Med lastniki počitniških hiš je tudi veliko Slovencev.

KRKA DOMA

Sevnico so obiskali predstavniki Ministrstva za vzgojo in izobraževanje. Ravnatelj OŠ Ane Gale Sevnica Gregor Pirš je skupaj z županom Srečkom Ocvirkom in vodjo Oddelka za družbene dejavnosti na Občini Sevnica Mojco Sešlar predstavil projekt gradnje nove osnovne šole za otroke s posebnimi potrebami, ki se od leta 2022 gradi v središču Sevnice, šola pa bo v njem začela delovati v prihodnjem šolskem letu. S predstavniki ministrstva so se pogovarjali o mreži in organiziranosti šol, ki so namenjene izobraževanju otrokom s posebnimi potrebami, sistemskem financiranju in vzdrževanju. Občina Sevnica je podala tudi pobudo za ustrezno določitev osnovnih kriterijev oziroma smernic, ki bi bile v pomoč projektantom pri pripravi projektov novogradenj šol, saj se objekti za otroke s posebnimi potrebami po svoji funkcionalnosti precej razlikujejo od osnovnošolskih objektov, v katerih se izvaja splošna vzgoja in izobraževanje. Predstavniki Ministrstva so projekt gradnje šole označili za izjemno dobro pripravljen, zato bo projekt gradnje služil kot vzorčni primer dobre prakse za pripravo splošnih smernic za gradnjo tovrstnih objektov.

Na javnem razpisu za sofinanciranje razvoja podpornega okolja za nevladne organizacije za obdobje 2023-2027 je bilo izbranih 14 nevladnih organizacij, ki bodo prejele skupno 6,3 milijona evrov. Med prejemniki je tudi Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto, ki bo za svoje aktivnosti prejelo dobrih 400 tisoč evrov. Ministrstvo za javno upravo je razpisalo sredstva z namenom krepitve prepoznavnosti in kakovosti regionalnih mrež NVO ter njihovega delovanja. Med izbranimi projekti so poleg regionalnih stičišč tudi horizontalne mreže in projekti prostovoljskih mrež, ki bodo izvajani do konca leta 2027. S financiranjem želi ministrstvo prispevati k večji vključenosti NVO v oblikovanje lokalnih in regionalnih politik ter k vzpostavitvi trajnejših partnerstev med NVO, javnimi institucijami, gospodarstvom in mediji. Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto bo s pridobljenimi sredstvi nadaljevalo z izvajanjem in razvijanjem svojih programov, ki so namenjeni podpori prostovoljskemu delu in krepitev skupnosti v regiji. To vključuje organizacijo izobraževanj, delavnic, svetovanj in drugih aktivnosti, ki spodbujajo aktivno državljanstvo in solidarnost med ljudmi.

Osrednja informativna oddaja Krka bo enih, 5.2.2024