stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Slovenija v žaklju ali ko je dovoljeno vse

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Slavnostna seja v Grosuplju

Piše: R.K.

Čas objave:
15.12.2023 12:42

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Slavnostna seja v Grosuplju; Policisti so prijeli več tihotapcev

SVET NA KRKI

Med virusnimi okužbami še vedno prevladuje koronavirus, s katerim je okužena približno tretjina hospitaliziranih. Na ljubljanski infekcijski kliniki je hospitaliziranih 80 bolnikov, od tega jih osem potrebuje intenzivno terapijo, je povedala infektologinja Mateja Logar.

Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je odobrilo evropska sredstva za program zMIGAJ! Ta bo dijakom omogočil tedensko dve dodatni uri vadbe, ki jo bodo zasnovali skupaj z učiteljem, so danes sporočili s Fakultete za šport.

KRKA DOMA

V Družbenem domu Grosuplje je nedavno potekala Slavnostna seja Občinskega sveta Občine Grosuplje. Pričetek slavnostne seje sta naznanili slovenska in evropska himna, zbrane občinske svetnice in svetnike, podžupana Janeza Pintarja in Matjaža Trontlja, direktorico občinske uprave Zdenko Grozde, ostale sodelavke in sodelavce iz občinske uprave ter vse ostale prisotne pa je nato slavnostno nagovoril župan  Peter Verlič. Župan je v nagovoru poudaril moč imena dneva samostojnosti in enotnosti ter se spomnil pomembnosti odločitve za samostojno Slovenijo na plebiscitu. Opomnil je tudi na žrtve vojne za Slovenijo ter poudaril, da smo zdaj del evropske družine narodov. Verlič je izpostavil dosežke, kot so članstvo v EU, uporabo evra in varnost zagotovljeno z Natom. Poudaril je pomen občin ter napovedal nove povezave, kot je medobčinska uprava štirih občin in ustanovitev Evropskega združenja za teritorialno sodelovanje. Nagovor je zaključil s poudarkom na enotnosti v občini Grosuplje in občinskem svetu.

Policisti so včeraj prijeli večje število tihotapcev. Včeraj nekaj po 16. uri so policisti na območju policijske postaje Krško kontrolirali voznika osebnega avtomobila znamke Mercedes nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 35-letni državljan Ukrajine prevaža štiri državljane Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. Nekaj po 18. uri v naselju Trebež so ustavili voznika osebnega avtomobila Škoda octavia poljskih registrskih oznak. 25-letni državljan Ukrajine in 39-letni državljan Ukrajine sta prevažala tri državljane Turčije in državljana Sirije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Okoli 19. ure so v Čatežu ob Savi ustavili voznika osebnega avtomobila bolgarskih registrskih oznak. 23-letni državljan Bolgarije je prevažal devet državljanov Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. Med njimi so bili štirje otroci, ki jih je prevažal v prtljažniku. Državljanom Ukrajine in državljanu Bolgarije so odvzeli prostost zdaj pa jih čaka kazen

Osrednja informativna oddaja 15.12.2023