franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Slovenija ta teden piha 0,0

Piše: R.K.

Čas objave:
08.11.2023 12:16

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Slovenija ta teden piha 0,0; Živkotovo jamo v Beli Krajini so očistili

SVET NA KRKI

Na upravnih enotah se sredi novembra obeta stavka. Kot je danes sporočil predsednik Sindikata državnih organov Slovenije Frančišek Verk, so po letu dni "mrtvega teka" dogovarjanj za izboljšanje položaja zaposlenih na upravnih enotah prišli do točke, ko so vladi oz. ministrstvu za javno upravo za 15. november napovedali stavko.

Policisti policijske postaje Logatec so v torek v hišni preiskavi pri 46-letnem moškem na območju Logatca zasegli 50 sadik prepovedane konoplje, okoli en kilogram posušene droge ter pripomočke za gojenje, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

KRKA DOMA

Do 12. novembra poteka preventivna akcija Slovenija piha 0,0. Policisti v teh dneh izvajajo poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov. Okrepljene aktivnosti povezane z nadzorom psihofizičnega stanja voznikov pa bodo potekale tudi med 11. in 31 decembrom.V času akcije bodo policisti poostreno nadzirali psihofizično stanje voznikov ter preverjali vsebnost alkohola v izdihanem zraku. Vodja Oddelka za cestni promet na Policijski Upravi Novo mesto Željko Zrilič. Kršitelje seveda čaka kazen v skladu s predpisi, vozniki, ki bodo "napihali" 0,0, pa bodo prejeli letak, s katerim bodo lahko pridobili vstopnice za že tradicionalni koncert Policijskega orkestra z letošnjim glasbenim gostom Hamom.

Živkotovo jamo v Beli krajini so končno očistili. Člani Jamarskega društva Rakek so predlansko leto opazili, da je jama onesnažena z mešanimi komunalnimi odpadki starejšega izvora, zato so se odločili, da bodo začeli z njenim čiščenjem. Član Jamarskega kluba Krka, Janez Jerman, je spomladi letos obiskal Živkotovo jamo in ugotovil, da je zelo onesnažena, zato je skupaj s pomočniki začel čiščenje. Skozi poletje so izvajali 17 čistilnih akcij, med katerimi so odstranili skoraj osem kubičnih metrov različnih odpadkov, med njimi plastenke, konzerve, oblačila, obutev, plenice, železo, umivalnik, wc školjko ter kosti domačih in divjih živali. Poleg tega so našli nevarne odpadke v obliki zdravil, baterij in lakov. Odstranili so tudi 1,5 kubičnega metra presejane zemlje, lesa in kamenja. Kljub te pa ostaja skrb glede onesnaženosti jam v Sloveniji, saj je njihovo čiščenje zahtevno, še posebej zaradi stalnega pritoka nevarnih snovi v podzemlje, ki ga povzročajo deževja.

Osrednja informativna oddaja 08.11.2023