stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Šolski center Novo mesto bo gradil

Piše: R.K.

Čas objave:
23.09.2022 13:14

Danes v osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Šolski center Novo mesto bo gradil prizidka; Povzročil štiri prometne nesreče

SVET NA KRKI

Zaradi nenavadnih okoliščin in očitnih nedoslednosti, ki so se dogajale ob sprejemu in tekom zdravljenja v celjski bolnišnici, bo ministrstvo za zdravje zaradi objektivne odgovornosti in suma kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti zoper vodstvo celjske bolnišnice podalo ovadbo organom pregona, so sporočili z ministrstva. Izredni strokovni nadzor v bolnišnici je pokazal, da je do zamenjave bolnikov prišlo v triažnem prostoru urgentnega centra celjske bolnišnice ob predaji bolnikov med reševalcema ZD Sevnica v triažo. Vodstvo bolnišnice je ponudilo odstop, a ga svet zavoda ni sprejel.

Pošta Slovenije je danes izdala nov sklop slovenskih znamk, in sicer tri v sklopu serije Živalstvo ter eno v seriji Vodnjaki na Slovenskem, s septembrskim izidom pa so začeli tudi z novo serijo znamk Spomeniki slovenske tehniške dediščine in Varnost v prometu. Obeležili so tudi 330. obletnico rojstva skladatelja in violinista Giuseppeja Tartinija.

KRKA DOMA

Vlada RS je sklenila, da uvrsti projekt Šolski center Novo mesto dozidava in dograditev učilnic v veljavni Načrt razvojnih programov za obdobje 2022-2025. Z njim bo Šolski center pridobil nove prostore za izvajanje izobraževalne dejavnosti. K izgradnji obeh prizidkov so pristopili zaradi izjemnega povečanja dijakov v zadnjih treh letih, ko se je število dijakov povečalo za 400 glede na preteklo petletno povprečje. Zdaj imajo vpisanih 3495 dijakov. Da bi lahko tej rasti vpisa dijakov sledili z izboljšanjem bivanja, so začeli spomladi začeli z gradnjo. S prizidkoma bodo pridobili 730 kvadratnih metrov za izvajanja pouka. Glede na trend vpisa in velikost generacij, ki prihajajo se zna zgoditi, da bodo v prihodnjih letih potrebovali še dodatne gradnje, da bodo zadostili povečanemu vpisu. Ocenjena vrednost projekta je nekaj več kot 2 milijona evrov. Sredstva v višini nekaj več kot 1,6 milijona evrov bo zagotovil Šolski center Novo mesto, ostalo pa Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Včeraj popoldne so bili policisti obveščeni, da naj bi voznik terenskega vozila na Novem trgu v Novem mestu trčil v parkiran avtomobil in pobegnil s kraja nesreče. Policisti prometne policije Novo mesto so se takoj odzvali in na Šegovi ulici izsledili avtomobil in voznika, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. 54-letni kršitelj je opravljanje preizkusa alkoholiziranosti odklonil, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Ugotovili so, da je kršitelj na Novem trgu trčil v dve parkirani vozili in odpeljal s kraja. Vožnjo je nadaljeval proti Westrovi ulici, kjer je zaradi premajhne bočne razdalje trčil v avtomobil voznice, ki je ustavila pred križiščem. Tudi tokrat ni ustavil, ampak je z vožnjo nadaljeval do parkirnega prostora na Šegovi ulici, kjer je zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil še v en parkiran avtomobil.
Policisti bodo o vseh ugotovitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče, ki bo odločilo o odgovornosti voznika.

Osrednja informativna oddaja, 23.9.2022