Milan M Svet24.si

Ločitve, ki pretresajo slovensko politično sceno

škorpijon, linz Svet24.si

Škorpijona prinesla z dopusta na Hrvaškem?

Jurij Šorli, Tomaž Kokot Necenzurirano

Prvi poštar in minister – partnerja v poslih ...

DAVORIN KOPŠE, PARAPLEGIK Reporter.si

Noro: Vidni član SDS Davorin Kopše grozi z ...

dragic slovenija sekulic mm Ekipa24.si

Noro! Glejte, kaj je Dragić po dolgem času ...

Domen in Luka Odkrito.si

Veste, kdo sta ta dva SLOVENCA? Sta SVETOVNO ...

doncic-cuban Ekipa24.si

Nor prizor iz Cubanove pisarne: Gledal Dončića, ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Sprejeli proračun

Piše: R.K.

Čas objave:
25.02.2022 13:02

V osrednji informativni oddaji Krka ob enih je bila z vami Ajda Vesel.

SVET NA KRKI

Predsednik republike Borut Pahor se je izbrisanim opravičil "za neustavno dejanje izbrisa iz registra stalnega prebivališča, za kršenje človekovih pravic in vse krivice ter trpljenje", ki ga je povzročilo to dejanje. "Danes za izbris prevzemamo tudi moralno odgovornost in ga privzemamo v kolektivni zgodovinski spomin," je navedel.

Medtem ko je sprva kazalo, da bodo pustovanja po Sloveniji tudi letos večinoma dostopna le prek spleta ali televizije, so se po sprostitvi ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa opogumili številni organizatorji. Med drugim bo v živo izvedena cerkljanska laufarija, pustne povorke in zabave bodo tudi po nekaterih vaseh in mestih.

KRKA DOMA

Občinski svet Občine Mokronog-Trebelno je včeraj potrdil proračun za prihodnje leto, ki predvideva 4,3 milijona evrov prihodkov in približno 50 tisoč evrov manj odhodkov. med enomesečno javno obravnava na občinsko upravo niso prejeli nobenega predloga za spremembo. Sprejeti proračun ne predvideva zadolžitve in ne zmanjšuje sredstev za razpise za sofinanciranje delovanja društev in drugih organizacij. Občinski svet je potrdil tudi predloge za prejemnike priznanj Občine Mokronog-Trebelno v letu 2022, ki jim bo župan priznanja izročil na slavnostni seji ob občinskem prazniku, ki bo 14. marca v dvorani Upravno-kulturnega središča Mokronog.

Ta vikend v Novo mesto po več kot desetletju vrača pustni karneval. Pustni povorki, ki se bo na igrišču pri Osnovni šoli Grm začela ob 10.30 uri, se bodo pridružili predstavniki novomeške godbe, mažorete in raznovrstne maske, ob 11. uri pa se bo pričel program na Glavnem trgu. Sočasno s pustnim karnevalom se na pustno soboto pričenja tudi novomeška tržnica na Glavnem trgu, ki bo prav tako pustno obarvana. Poleg plesnega in animacijskega programa v organizaciji Plesnega studia Novo mesto in voditelja Rada Trifkovića pa bo maškare v mestnem jedru zabaval Čarodej Toni, predstavniki organizatorja karnevala Zavod Novo mesto pa napovedujejo še bogate nagrade za najbolj izstopajoče maske, brezplačne krofe za udeležence povorke, pravo pustno zabavo in izbor za naj krof 2022. Vsi, ki bi želeli sodelovati na izboru za Naj krof lahko svoje krofe prinesete v Hišo kulinarike na Glavnem trgu do jutri, do 9. ure zjutraj.

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so danes zjutraj nekaj po 8. uri zabeležili šibek potresni sunek, magnitude 1,4. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa bližini Črnomlja. Intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla III. stopnje po evropski potresni lestvici, potres pa so čutili prebivalci Semiča, Črnomlja in okolice.

Osrednja informativna oddaja, 25.2.2022