stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Srčni lev Božo

Piše: R.K.

Čas objave:
17.02.2022 13:02

V osrednji informativni oddaji Krka ob enih je bila danes z vami Ajda Vesel.

SVET NA KRKI
Državna volilna komisija je na službo vlade za digitalno preobrazbo in ministrstvo za notranje zadeve naslovila pobudo za začetek projekta elektronskega volilnega imenika. Ocenjujejo, da bi se s projektom racionaliziralo delo volilnih organov, obenem pa bi se povečala učinkovitost pri izvajanju volilnih opravil in izvedba samega glasovanja.

Slovensko podjetje PharmaHemp je v poslovni coni Komenda začelo izvajati 11 milijonov evrov vredno investicijo s področja predelave in proizvodnje surovin in izdelkov iz konoplje. Novi proizvodno skladiščni in poslovni prostori oz. Tovarna konoplje bo združevala najširši spekter storitev na področju konoplje v Evropi, so sporočili iz podjetja.

V Sloveniji je od danes na voljo novo zdravilo za zdravljenje odraslih, ki imajo zvišane vrednosti holesterola LDL v krvi kljub zdravljenju z drugimi zdravili za zniževanje ravni lipidov. Gre za edino odobreno zdravilo v Evropi, ki z uporabo enega od naravnih procesov v telesu znižuje vrednost holesterola LDL.

KRKA DOMA

Na televiziji Vaš kanal od leta 2016 izbirajo osebnosti meseca, sinoči pa se je petim osebnostim leta pridružila še šesta. To je postal Božo Kostadinovski. Božo se je v dolenjska srca zapisal s svojo neizmerno dobrodelnostjo in čutom do sočloveka, saj je z različnimi akcijami pomagal do zbranih finančnih in materialnih sredstev za družine in posameznike iz naše regije. Božo je pred kratkim ustanovil dobrodelno organizacijo Srčni lev, s katero bo še naprej širil dobrodelnost v naši regiji. Dobrodelno organizacijo lahko spremljate na Facebook strani Srčni lev.

Občina Ribnica je pričela z gradnjo enega izmed največjih kolesarskih poligonov - pumptrack-ov v Sloveniji. Danes so podpisali pogodbo za izgradnjo poligona, ki bo pri obrtni coni Ugar. Na voljo bosta dva poligona na voljo; in sicer tako za najmlajše ter za drznejše, namenjenega starejšim in z več izkušnjami. Tlorisna površina poligona se bo razprostirala na 1560 m2, od tega bo kar 699 m2 asfaltne površine. V nadaljevanju bodo uredili tudi ostalo spremljevalno vsebino, ki bo ponujala druženje za vse generacije. V postopku evidenčnega naročila za izbor izvajalca izgradnje kolesarskega poligona je bil kot najugodnejši izbran ponudnik Alliance ASE, vrednost investicije je ocenjena na slabih 50 tisoč evrov. Dela bodo predvidoma zaključena konec meseca maja 2022.

Osrednja informativna oddaja, 17.2.2022