denis-avdić Svet24.si

FOTO in VIDEO: Denisu Avdiću voščili tudi dve ...

opica tamarinka Svet24.si

Skrivnostna izginotja in smrt v živalskem vrtu

sova, rusija, vohunjenje Necenzurirano

Skrivnost stavbe, kjer je bil štab ruskih vohunov

plavajoce mobilne hise ljubljanica-pl003 Reporter.si

Jankovićevi stari znanci so se omastili: bivša ...

doncic Ekipa24.si

Kako se je iskrilo! Pomočnik Detroita želel ...

konec Njena.si

Sanjski moški: Blaž in Arijanna skupaj smučata,...

luka doncic Ekipa24.si

Lukaaaaa! Dončić po poškodbi z neverjetnim ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Stekla gradnja novega otroškega vrtca

Piše: R.K.

Čas objave:
20.10.2022 13:02

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: V Dolenjskih Toplicah stekla gradnja novega otroškega vrtca, predsednik tekel z osnovnošolci; Občina je ravnala gospodarno.

SVET NA KRKI

Predstavniki vlade ter sindikatov zdravstva in socialnega varstva so se v sredo med drugim dogovorili, da bodo pogajanja glede kolektivne pogodbe za zdravnike potekala posebej, a z vsemi šestimi reprezentativnimi sindikati, ne samo s Fidesom. Prvič se bodo srečali v torek. Korak naprej se je zgodil tudi v pogovorih glede medicinskih sester.

Pred lokalnimi volitvami, ki bodo 20. novembra, se danes tudi uradno začenja volilna kampanja. Politične stranke in volivci pa imajo le še danes čas za vložitev kandidatur oz. kandidatnih list za občinske svetnike ter kandidatur za župane. Te bodo občinske volilne komisije sprejemale še do 19. ure.

KRKA DOMA

V Dolenjskih Toplicah, kjer se skoraj dve desetletji ukvarjajo s prostorsko stisko otroškega vrtca, ki deluje v prostorih osnovne šole, je danes stekla gradnja novega 12-oddelčnega vrtca. Ta bo skupaj z davkom stal nekaj več kot 6,72 milijona evrov. Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport bo zanj prispevalo nekaj več kot 1,17 milijona evrov. Občina bo ta denar dobila izplačan v treh letnih obrokih. Ker gre za energetsko varčno stavbo, si določeno denarno podporo obetajo tudi iz Eko sklada. Preostanek naložbe bo občina pokrila sama oz. s pomočjo posojila. Gradnjo novega otroškega vrtca s skupno površino 3300 kvadratnih metrov za približno 200 otrok morajo po pogodbi o sofinanciranju končati avgusta 2024.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je pridružil učencem Osnovne šole Leskovec pri Krškem pri podnebnem teku Čas se izTEKa. Gre za najdaljšo neprekinjeno in najbolj množično globalno podnebno iniciativo, ki poteka od Škotske do Egipta. 

Občinski svet Občine Mokronog-Trebelno je obravnaval poročilo o nadzoru nadzornega odbora, ki je sicer ugotovil, da je občina pri nadzorovanih projektih ravnala gospodarno. Nadzorni odbor je na pobudo članice občinskega sveta opravil pregled treh občinskih dejavnosti, in sicer javnega naročila preboj Radna vas, asfaltiranja odseka ceste v Gorenjih Laknicah in v Češnjicah ter nakupa vrtnega traktorja za košnjo in urejanje zelenic, predvsem pa brežin. Pri tem je ugotovil, da občina na nekatere okoliščine nima vpliva, da pa je v vseh nadzorovanih primerih ravnala gospodarno in korektno.