stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Straška jesen vabi

Piše: R.K.

Čas objave:
09.09.2022 13:00

V današnji osrednji informativni oddaji: Straška jesen vabi; Športno igrišče v Stični v zaključni fazi.

SVET NA KRKI

Ob dnevu fetalnega alkoholnega sindroma na NIJZ opozarjajo javnost na škodljivost alkohola pred zanositvijo in med nosečnostjo. V dobrobiti potomcev je to še zlasti pomembno med mladimi, saj bodo nekoč verjetno postali starši. Mladi vrstnikom sporočajo, naj se v dobro svojih potomcev že pred nosečnostjo odpovedo pitju alkohola.

V Mariboru se danes začenja tridnevno največje usposabljanje gasilcev in prvih posredovalcev s področja tehničnega reševanja ob prometnih nesrečah v tem delu Evrope, ki so ga organizatorji poimenovali Heavy Rescue Slovenia. Deveta tovrstna vaja doslej se bo v Mariboru odvila prvič po štiriletnem premoru.

KRKA DOMA

Turistično društvo Straža in občina Straža ta vikend pripravljata tradicionalno Straško jesen. Jutri bo 11. tekmovanje harmonikarjev za pokal Straške jeseni in koncert tamburaške skupine Dupljak. Tema letošnje osrednje prireditve, ki bo v nedeljo, je njive do mize. Želijo namreč predstaviti stare in preverjene načine in poti, kako pridemo do zdrave, doma pridelane hrane, ki ji posvečamo vse več pozornosti. V nedeljo bo med 14. in 16. uro delovala tudi Dolenjska podeželska tržnica.

Te dni Občine Ivančna Gorica zaključuje s prenovo športnega igrišča v Stični. Ig­rišče bo v dopoldans­kem času služilo za potrebe šole in vrtca otrok iz tamkajšnje Podružnične šole Stična, v popoldanskih urah pa bo namenje­no javni rabi – za druženje in aktivno preživljanje prostega časa krajanov Kraje­vne skupnosti Stična. Novo sodobno šp­ortno igrišče že ima novo asfaltno podla­go, posodobljeni so ograjni paneli in za­ščitne mreže. Namešč­ene so nove lov­ilne mreže, novi gol­i, lesena sedišča na obnovljenih tribun­ah in postavljene nove fitnes naprave za vadbo na prostem. S talnimi označbami pa so tudi že zarisana igralna polja za različne ekipne športe.

Osrednja informativna oddaja, 9.9.2022