franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Tradicionalna žalna slovesnost v Žužemberku

Piše: R.K.

Čas objave:
23.10.2023 13:08

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Tradicionalna žalna slovesnost v Žužemberku ; Minister za notranje zadeve je z nadzorom mej zadovoljen.

SVET NA KRKI

V Splitu in Zagrebu se je pojavilo več primerov oslovskega kašlja, ki posebej ogroža zelo majhne otroke. Najprej se je v septembru oslovski kašelj pojavil v Splitu, kjer je trenutno več kot 70 obolelih, v Zagrebu pa so ga potrdili pri treh otrocih, poročajo hrvaški mediji. Zdravstveni delavci ob tem opozarjajo na nizko precepljenost v Dalmaciji.

V Tropski hiši Celje so nedavno dobili samca nikobarskega goloba, ki se je v začetku septembra izvalil v živalskem vrtu Brno na Češkem. Gre za največjo vrsto goloba na svetu in najbližjega živečega sorodnika izumrlega dodoja, so sporočili iz tropske hiše. Ker je ptic te vrste v naravi vse manj, so se odločili za njihovo vzrejo.

KRKA DOMA

Ob bližajočem se dnevu spomina na mrtve je med vikendom potekala tradicionalna žalna slovesnost na Cviblju v Žužemberku. Ta kraj oz. spomenik predstavlja največjo grobnico padlih partizanov med vojno, ki je skupna za umrle iz več grobišč po Suhi krajini. Župan Jože Papež je na slovesnosti nagovoril zbrane, medtem ko je slavnostni govornik, minister za obrambo Marjan Šarec, poudaril pomen narodnoosvobodilnega boja za Slovenijo in slovenski narod ter vlogo slovenske vojske v tem kontekstu. Minister je izrazil bolečino ob trenutnih razpravah o vlogi slovenske vojske v družbi. Dejal je, da vojska ni le za uporabo v izrednih razmerah, temveč je ključnega pomena za obrambo države v času nenehnih izzivov ter, da se je v zadnjih časih izkazala saj se spopadamo z naravnimi nesrečami, globalnim terorizmom in živimo v negotovih časih. Minister je zaključil s poudarkom, da je pomembno častiti spomin na narodnoosvobodilni boj, ki kljub svojim napakam predstavlja sveto stvar.

Minister za notranje zadeve je z nadzorom meje zadovoljen. Policija vnovičen nadzor na meji s Hrvaško in Madžarsko opravlja dobro, vstop v Slovenijo je od sobote zavrnila 20 osebam, sta ob obisku mejnega prehoda Obrežje povedala minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in generalni direktor policije Senad Jušić. Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar. Poklukar sicer pričakuje, da bo treba nadzor zaradi terorističnih tveganj podaljšati.

Osrednja informativna oddaja 23.10.2023