franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Tradicionalni festival Ah, te orglice

Piše: R.K.

Čas objave:
26.02.2024 12:58

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Tradicionalni festival Ah, te orglice; Mladoletnik v neregistriranem avtomobilu

SVET NA KRKI

Velenjska občina je v občinske razpise vnesla novo merilo za podporo projektom. To je trajnostna izvedba, ki vključuje trajnostno mobilnost, zmanjševanje in ločevanje odpadkov, družbeno odgovornost in komunikacijo. Kot so sporočili z občine, ki je nosilec naziva evropski zeleni list, želijo prijavitelje na razpise spodbuditi k uvedbi zelenih navad.

V Barceloni se danes začenja sejem povezljivosti Mobile World Congress - MWC, na katerem se bo predstavilo tudi pet slovenskih podjetij. Javna agencija Spirit Slovenija letos prvič organizira skupinsko predstavitev slovenskih podjetij na tem sejmu, ki po njenih navedbah velja za enega največjih in najvplivnejših sejmov s tega področja.

KRKA DOMA

V Mokronogu je nedavno potekal že tradicionalni festival Ah, te orglice, ki je postregel s pestrim glasbenim dogajanjem. Orglice, majhno ustno glasbilo, so tokrat ponovno dokazale svojo moč, ko so nastopajoči iz Slovenije, Hrvaške in Poljske navdušili občinstvo v mokronoškem kulturnem domu. Program festivala, ki ga je vodila komisija pod vodstvom Mira Božiča, je prinesel nastope 22 izvajalcev, med katerimi je bilo tudi veliko novincev. Sočasno s koncertom v dvorani pa je potekala tudi premiera spletnega koncerta, ki je privabila izvajalce iz več držav. Domači župan Franc Glušič je izpostavil pomembnost festivala za prepoznavnost občine, ki ga je podprl tudi z lastnim glasbenim nastopom. Poleg tega so se festivala udeležili tudi orgličarji iz pobratene hrvaške občine Gračišće, med njimi tudi politik Lojze Peterle, ki je izrazil svojo podporo dogodku. Festival Ah, te orglice ostaja kulturni vrhunec v Mokronogu, ki ga je letos organizirala trebanjska območna izpostava Javnega sklada za kulturne dejavnosti, Zveza kulturnih društev Trebnje in Občina Mokronog - Trebelno.

Minuli vikend so policisti obravnavali več dogodkov. Brežiški policisti so med kontrolo prometa v Vrbini v soboto okoli 11. ure zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Renault clio. Med postopkom so ugotovili, da je za volanom 15-letnik iz Kerinovega Grma, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog in staršem mladoletnika izdali plačilni nalog. V Meniški vasi pa je med vikendom gorelo. V soboto so policisti ob 5.30 uri bili obveščeni o požaru stanovanjske hiše v Meniški vasi. Ogenj je najprej zajel ostrešje večje nove nenaseljene stanovanjske hiše in se razširil na celotni objekt kar je povzročilo veliko premoženjsko škodo. Kriminalisti Policijske uprave Novo mesto in strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega laboratorija so opravili ogled požarišča in nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vzroka za nastanek požara. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Osrednja informativna oddaja 26.02.2024