volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Tradicionalni koncert Novomeškega simfoničnega orkestra

Piše: R.K.

Čas objave:
30.01.2024 12:31

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : 59- letnik v nemogočih razmerah; Tradicionalni koncert Novomeškega simfoničnega orkestra

SVET NA KRKI

Podjetje Neuralink je prvič vstavilo možganski vsadek v človeka, je sporočil lastnik podjetja, ameriški milijarder Elon Musk. Dodal je, da so prvi rezultati obetavni. Končni cilj podjetja je človeškim možganom s pomočjo vsadka omogočiti neposredno komunikacijo z računalniki in drugimi napravami.

Evropska organizacija za jedrske raziskave Cern, eden vodilnih laboratorijev za fiziko delcev na svetu, letos obeležuje 70 let delovanja. Prispevke laboratorija k znanstvenemu znanju in tehnološkim inovacijam bodo skozi celo leto počastili mnogi dogodki, tudi v Sloveniji. Praznovanje se v Cernu začenja že danes, uradna slovesnost pa bo 1. oktobra.

KRKA DOMA

V občini Kočevje je včeraj zjutraj na pobudo župana Vladimirja Prebiliča potekal sestanek pristojnih služb, na katerem so se dogovorili o možnih rešitvah za 59-letnika, ki naj bi živel v nemogočih razmerah. Dogovorili so se, da ga bodo začasno premestili na drugo lokacijo, zagotovili pa mu bodo tudi zdravstveno oskrbo. Občina bo medtem zagotovila popis del za obnovo hiše in ocenila stroške. Del stroškov za nujno sanacijo bodo pokrili iz sredstev Ustanove Županov dobrodelni sklad, glede možnosti delnega kritja sanacije in opreme pa se bodo povezali še z območno enoto Rdečega križa. Na sestanku so sicer ugotovili, da je bil 59-letnik že vključen v različne oblike pomoči, pri čemer je določene oblike sam zavrnil.

V občini Novo mesto ob skorajšnjem kulturnem prazniku načrtujejo vrsto prireditev.  Osrednja bo tradicionalni koncert Novomeškega simfoničnega orkestra, ki bo na predvečer praznika potekal v Športni dvorani Marof. Začeli bodo s klasičnimi izvedbami, nadaljevali s slovenskimi skladbami, zaključili pa z muzikalom Abba, v okviru katerega bodo izvedli nekaj uspešnic omenjene švedske skupine. Par besed o trenutnih dogodkih ob dnevu kulture pa je podal tudi župan občine Novo mesto Gregor Macedoni. TONSKA

Vstopnice za koncert so brezplačne. V dneh pred koncertom jih je mogoče prevzeti na blagajni Kulturnega centra Janeza Trdine, na dan dogodka pa pred samo športno dvorano.

Osrednja informativna oddaja 30.01.2024