franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: V Beli krajini se pripravlja največji folklorni festival

Piše: R.K.

Čas objave:
22.06.2023 13:30

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: V Beli krajini se pripravlja največji folklorni festival; Praznovanje dneva državnosti jutri tudi na sevniškem gradu

Komisija za preprečevanje korupcije je v prijavi zoper Univerzitetni klinični center Ljubljana zaradi domnevno prirejenega javnega naročila rentgenskih in CT naprav ugotovila sum kaznivega dejanja, za katerega se storilec preganja po uradni dolžnosti. Komisija za preprečevanje korupcije je predhodni preizkus uvedla na podlagi prijave, ki so jo prejeli v začetku junija. V njej je podjetje očitalo, da so razpisno dokumentacijo priredili tako, da je favorizirala zgolj enega ponudnika. Zadevo so zato predali policiji, sami pa postopek ustavili, so sporočili.

Razstava Tehniškega muzeja Slovenije Mi in oni brez meja, ki predstavlja znanstvene, tehnološke in podjetniške povezave med Slovenijo in ZDA in pozitivne migracijske zgodbe, se je po Ohiu, Pensilvaniji in prestolnici Washington preselila tudi v Kolorado. Razstava stoji kot testament pri odkrivanju manj znanih dejstev o delovanju slovenskih znanstvenikov, inovatorjev in drugih intelektualcev pri razvoju moderne znanosti in tehnologije v ZDA in prispeva k splošni večji prepoznavnosti Slovenije.

Jutri na sevniškem gradu pripravljajo Posavsko praznovanje dneva državnosti. Občine v Posavju delijo praznovanja ob državnih praznikih, dan samostojnosti in enotnosti praznujejo v Krškem, v Brežicah pa dan odhoda zadnjega vojaka. Godba Sevnica pripravlja koncert, slavnostni govornik prof. dr. Andrej Sotler, strokovnjak s področja varnostnih ved. Župan Sevnice Srečko Ocvirk.

V Beli krajini se je začel največji folklorni festival. V črnomaljskem mestnem jedru se je z nastopi glasbenikov in drugimi dogodki v sredo začel petdnevni prireditveni niz 59. Jurjevanja v Beli krajini. Ta najstarejši slovenski in največji območni folklorni festival bo potekal do vključno nedelje. Pripravili so koncerte, folklorne nastope, razstave, športne in druge prireditve. Tradicionalni črnomaljski festival plesne, pesemske in glasbene dediščine na sedmih prizoriščih prinaša nekaj več kot 40 prireditev za vse generacije. Festival slavi raznolikost kultur in pri tem stremi k prepletu tradicionalnega s sodobnim in lokalnega z globalnim. Je orodje za uresničevanje trajnostnega in celostnega razvoja Bele krajine, prejemnice naslova evropskega zelenega in območja odličnosti, je sporočil njegov prireditveni odbor. V četrtek nadaljujejo s srečanjem otroških folklornih skupin Pastirče mlado in celovečernim koncertom zasedbe Maraaya in band. V petek med drugim pripravljajo predstavo za otroke, sprehod po belokranjski dediščini, rokodelski sejem, nastop etno skupine Hedera vento, večerno uradno slavnostno odprtje in tradicionalni nastop odraslih folklornih skupin.

Osrednja informativna oddaja Krka bo enih, 22.6.2023

Osrednja informativna oddaja Krka bo enih, 22.6.2023