stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : V Brežicah so odprli nov stadion

Piše: R.K.

Čas objave:
26.10.2023 13:43

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : V Brežicah so odprli nov stadion ; Akcija nezakonitih prehodov čez mejo

SVET NA KRKI

Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo pred 1. novembrom poziva k čim manjši uporabi nagrobnih sveč, najbolje pa se ji je po njihovih navedbah povsem izogniti. Kot so opozorili, namreč zelo hitro postanejo okoljsko obremenjujoč odpadek. Podatki sicer kažejo, da se količina kupljenih nagrobnih sveč zmanjšuje.

Najboljši kolesar na svetu Tadej Pogačar je v sredo z nasmehom pospremil predstavitev trase dirke po Franciji prihodnje leto. Kot je za francoski športni dnevnik izjavil 25-letni Slovenec, ki ta čas uživa v zasluženem oddihu, se je ob profilih etap moral nasmehniti ter dejal da ta dirka po Franciji res veliko obeta.

KRKA DOMA

Brežiška občina je namenu predala prenovljeni brežiški atletski stadion.  Vsa prenovitvena in druga dela bodo stala nekaj manj kot 1,6 milijona evrov. Poleg občine sta denar za prenovo prispevala Fundacija za šport in ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport.  Predsednik atletskega kluba Brežice Henrik Omerzu.

Namen prenovitvenega projekta je izboljšanje pogojev za vrhunski šport, kakovostni in mladinski šport oz. vadbo brežiških atletov in drugih domačih športnikov, izboljšanje pogojev za organizacijo športnih tekmovanj in prireditev tudi na višjih ravneh. Za kakovostnejše izvajanje športnega pouka, šport invalidov in športno udejstvovanje rekreativcev, za spodbujanje druženja otrok ob športu ter zdravo in športno življenje.

Policisti so izvedli akcijo, med katero so ustavili tri vozila in prijeli več tujih državljanov, ki so nezakonito poskušali vstopiti v Slovenijo. Prvo vozilo, nemško registrirani Nissan Qashqai, so ustavili v Slovenski vasi. Voznik, državljan Sirije, je prevažal sedem državljanov Turčije, ki so nezakonito prestopili mejo. Dva od potnikov so našli v prtljažniku vozila. Nekaj pred 19. uro so se policisti premaknili na mejni prehod Obrežje, kjer so ustavili ukrajinsko registriran avtomobil Suzuki Ignis. Voznik, 65-letni državljan Ukrajine, je prevažal šest državljanov Iraka in enega državljana Belorusije. Kasneje, nekaj pred 22. uro, so na območju Drnovega kontrolirali voznika hrvaško registriranega BMWja. 40-letni državljan Hrvaške je prevažal pet državljanov Kitajske, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. V vseh treh primerih so policisti prijeli voznike jim odvzeli prostost ter zasegli vozila. Policijski postopki z državljani Turčije, Iraka, Belorusije in Kitajske še potekajo.

Osrednja informativna oddaja 26.10.2023