franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : V Brežicah so se vandali spravili nad gostinski lokal

Piše: R.K.

Čas objave:
24.10.2023 13:22

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : V Brežicah so se vandali spravili nad gostinski lokal ; Srečanje upokojencev občinske uprave

SVET NA KRKI

V Sloveniji je bilo lani iz vodnih virov načrpanih 828 milijonov kubičnih metrov vode, kar je 11,1 odstotka manj kot leto prej. Iz površinskih vodnih virov načrpanih 633 milijonov kubičnih metrov vode, iz podzemnih vodnih virov pa 195 milijonov kubičnih metrov vode, je sporočil državni statistični urad.

Cene 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva na servisih zunaj avtocest ter kurilnega olja bodo prihodnja dva tedna ostale nespremenjene, potem ko je vlada v ponedeljek zvišala trošarine. Liter bencina stane 1,536 evra, liter dizla pa 1,651 evra,

KRKA DOMA

V Brežicah so se vandali spravili nad gostinski lokal. Včeraj nekaj pred 23. uro so bili brežiški policisti obveščeni, da naj bi neznanca na terasi zaprtega gostinskega lokala prevračala vrtno pohištvo, trgala lončnice in v bližini prevrnila kontejner za smeti. Takoj so se odzvali in pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev kršiteljev. Na avtobusni postaji so izsledili in prijeli 18-letnega in mladoletnega kršitelja in ju odpeljali na policijsko postajo. Zoper oba bodo zaradi kršitev javnega reda in miru na sodišče podali obdolžilni predlog. O ravnanju mladoletnika so obvestili starše. Policiste Policijske postaje Črnomelj pa je danes občan obvestil, da je nedavno v kraju Obrh na območju Dragatuša z ograjenega pašnika pobegnil bik star dve leti. Lastnik živali in policisti izvajajo aktivnosti za izsleditev, vendar ga do tega trenutka še niso našli. Predvidevajo, da se bik nahaja na širšem območju Dragatuša, če žival opazite se ji ne približujte in o tem takoj obvestite policijo.

Župan Ivan Molan se je skupaj z direktorico občinske uprave Patricio Čular, tradicionalno srečal z upokojenci občinske uprave. Na srečanju jim je predstavil delovanje in izzive Občine v letu 2023 ter načrte za prihodnja leta. Župan je zbrane nagovoril pred Vodovodnim stolpom, katerega so si nato ogledali. Obiskali so tudi Center za obiskovalce, ki se s kavarno nahaja za Vodovodnim stolpom. V njem je možna rezervacija ogleda Vodovodnega stolpa in Posavskega muzeja Brežice, preverite pa lahko tudi lokalno turistično ponudbo Brežic in okolice ter izbirate med spominki in izdelki lokalnih ponudnikov. Tradicionalnega srečanja se vsako leto udeleži čez 30 nekdanjih zaposlenih Občine Brežice. Poleg nekdanjih zaposlenih pa se srečanj udeležujejo tudi nekdanji predsedniki skupščine občine, ki so včasih opravljali funkcijo, ki je primerljiva z današnjo funkcijo županov. Srečanja so za udeležence priložnost za druženje in seznanitev z aktivnostmi Občine Brežice, katere kot nekdanji zaposleni še vedno z zanimanjem spremljajo.

Osrednja informativna oddaja 24.10.2023