stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : V hiši so našli več orožja in eksploziva

Piše: R.K.

Čas objave:
13.12.2023 12:51

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : V hiši so našli več orožja in eksploziva ; Srečanje v knjižnici Brežice

SVET NA KRKI

Vlada je na predlog ministra za finance na podlagi zakona o revidiranju direktorja Agencije za javni nadzor nad revidiranjem Petra Zmagaja razrešila s položaja direktorja agencije, za vršilko dolžnosti direktorja pa imenovala Matejo Cimerman. Ta bo na položaju ostala največ za šest mesecev oziroma najdlje do 6. junija naslednjega leta.

Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je odobrilo evropska sredstva za izvajanje športno rekreacijskih dejavnosti za krepitev zdravja. Ocenjena so na 4,4 milijona evrov, od tega bo evropski socialni sklad plus prispeval skoraj 2,8 milijona evrov.

KRKA DOMA

Sevniški policisti so med hišno preiskavo zasegli orožje in eksploziv. Policisti policijske postaje Sevnica so zaradi suma posesti nezakonitega orožja in eksploziva pridobili odredbo sodišča in včeraj opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja 60-letnega osumljenca z območja Krškega. Med hišno preiskavo, v kateri so poleg sevniških policistov sodelovali tudi bombni tehniki Specialne enote policije in vodnik službenega psa, so našli in zasegli dve puški z nameščenim daljnogledom in dušilcem zvoka, nabojnike, več nabojev, vžigalnik, detonatorje in večjo količino različnih eksplozivnih zmesi. V Oddelku kriminalistične tehnike v policijski upravi Novo mesto bodo opravili kategorizacijo orožja in nabojev, eksplozivne zmesi pa so prevzeli bombni tehniki. Policisti bodo po zaključeni preiskavi zoper 60-letnega osumljenca na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva.

Minulo torkovo dopoldne, je bila Dvorana Savice Zorko v Knjižnici Brežice prizorišče tretjega srečanja aktualne sezone Srečanja Zaupam si. Brezplačna srečanja, ki bodo potekala enkrat mesečno do junija 2024, predstavljajo dragoceno priložnost za medsebojno povezovanje in podporo. Vodenje srečanja je prevzela Maja Trupi, obporodna spremljevalka, svetovalka za dojenje, inštruktorica masaže dojenčkov po metodi IAIM ter voditeljica ženskih krogov. Osrednja tema tokratnega srečanja je bila "Odnosi s starimi starši". Udeleženke so se posvetile razumevanju odnosov s starimi starši svojih otrok, razpravljale o družinskih tradicijah, ki bi jih želele ohraniti ali opustiti, ter o postavljanju zdravih meja. Srečanja potekajo pod okriljem Veva, spletne šole za starše, poleg Brežic pa so na seznamu prireditev še Cerknica, Kranj, Ljubljana, Nova Gorica, Novo mesto, Mengeš, Radlje ob Dravi, Slovenske Konjice in Škocjan. Naslednje srečanje pa bo potekalo 16. januarja

Osrednja informativna oddaja 13.12.2023