stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: V Kočevju manj brezposelnih

Piše: R.K.

Čas objave:
30.03.2022 13:05

Osrednjo informativno oddajo Krka ob enih je danes pripravila Ajda Vesel.

SVET NA KRKI

Hrvaški premier Andrej Plenković je v torek napovedal rekonstrukcijo vlade, ni pa razkril, koliko ministrov in katere bo zamenjal. Širšo rekonstrukcijo vlade sicer načrtuje za prihodnji mesec, najverjetneje okoli velikonočnih praznikov, zanjo pa ima polno podporo HDZ in vladajoče koalicije.

Glede na danes objavljeno Unicefovo poročilo šole v 23 državah, ki jih obiskuje okoli 405 milijonov učencev, v začetku tretjega leta pandemije covida-19 ostajajo delno ali v celoti zaprte. Številni otroci se tako še vedno niso vrnili v šolske klopi, nekateri pa bodo morali morda celo za vedno prekiniti z izobraževanjem.Poročilo navaja, da je skoraj 147 milijonov otrok v zadnjih dveh letih zamudilo več kot polovico ur pouka v živo, kar po vsem svetu znaša približno dva bilijona zamujenih ur.

KRKA DOMA

Občina Kočevje beleži upad brezposelnosti. Spodbuden je podatek, da je bila v letu 2021 povprečna letna stopnja registrirane brezposelnosti 13,2 %, nazadnje je bila nižja leta 2008, ko je znašala 11,4 %. Župan kočevja Vladimir Prebilič je ob tem povedal, da kljub še vedno precej visokemu številu prijavljenih brezposelnih oseb na Uradu za delo Kočevje, veliko delodajalcev žal ne najde ustreznega kadra, saj ta trenutek skoraj ni večjega podjetja v Kočevju, ki ne bi iskalo delavcev.

V Banjaluki se je v torek zvečer zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl vodja konzularne pisarne v Banjaluki Novomeščan Marjan Ristič, so potrdili na ministrstvu za zunanje zadeve. Kot so dodali, bo na ministrstvu danes izobešena črna zastava. Voznik avtomobila je zapeljal na pločnik in pri tem trčil v konzula, ki je na kraju nesreče podlegel poškodbam.

Preiskovalni sodnik je za 46-letnega osumljenca uboja v Stranski vasi odredil pripor, so sporočili s PU Novo mesto. Policisti so prejšnji četrtek prejeli obvestilo, da naj bi v naselju Stranska vas prišlo do pretepa in streljanja, ena oseba pa naj bi bila poškodovana. Na kraj so takoj napotili policiste, ki so zavarovali območje in vzpostavili javni red in mir. Reševalci pa so poškodovanega oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Kriminalisti in policisti so v okviru preiskave ugotovili, da je oškodovanec prišel na dvorišče objekta, kjer sta se nahajala osumljenca. Trojica se je sprla, ker naj bi dan pred tem otroci 42-letnega osumljenca v hišo oškodovanca metali kamenje. Spor med trojico je prešel v prerivanje na bližnjem travniku, kjer je 42-letni osumljenec oškodovanca s silo telesa vrgel na tla, 46-letni osumljenec pa ga je ustrelil v nadlaket roke, so pojasnili na Policijski upravi Novo mesto. Zaradi sodelovanja v pretepu so ovadili tudi 42-letnika. Po dejanju sta osumljenca s kraja kaznivega dejanja pobegnila z osebnim avtomobilom. Policisti so takoj začeli aktivnosti za izsleditev in ju že nekaj pred 19. uro prijeli na območju Črnomlja. Obema so odvzeli prostost in ju pridržali. V naselju je ob incidentu prišlo tudi do požara stanovanjske hiše in osebnega avtomobila. Požar so omejili gasilci, ki so zavarovali širše območje. Kot so še sporočili s policije, kriminalisti nadaljujejo preiskavo požiga, pri katerem je osumljen mladoletni storilec.